Teke: sporttörténelmi győri siker

Teke: sporttörténelmi győri siker

A nemzetközi NBC Kupára utaztak ki Németországba az elmúlt héten a Győr-Szol TC és az Ipartechnika SE játékosai. A nők hatalmas sikert aratva elsők lettek, de a férfiak is remekül teljesítettek.

A Győr-Szol TC elnöke, Németh Gábor elmondta, a versenyek csütörtöktől vasárnapig tartottak, remek hangulatban és roppant színvonalas körülmények között. A férfiak közül 27 csapat mérte össze a tudását, a győriek a 10. helyen végeztek, ami az elnök szerint teljesen reális. „Ilyen helyezésre számítottunk, úgy versenyeztünk, ahogy azt vártam, 3607 fát dobtunk, ez volt az idei legjobb teljesítményünk” – kezdte. „Ebben a mezőnyben előrébb végezni még bravúr lett volna, de természetesen a cél az, hogy legközelebb még előrébb végezzünk. A csapat egységes volt, a hangulat remek, jó volt látni zseniális játékosokat, akiktől sok mindent tanulhattunk. Láttuk, hogy ők miben jobbak, s ezekből fejlődhetünk mi is. A hölgyeknek szurkolni pedig hihetetlen jó érzés volt, szívből gratulálunk nekik – zárta Német Gábor.

A Győr-Szol TC jó kapcsolatot ápol a győri Ipartechnika SE csapatával, akik bravúros játékkal egészen a döntőig meneteltek a nők mezőnyében. Ők is a Bayern München központjában épített pályán versenyeztek, 8 sávos pályán. Az október 8-i döntőben zseniális gurításokkal végül elhódították a 16. NBC-kupát. A végső mérkőzés legjobbja Sass Edit volt, aki 614 fát ért el.

Korábban írtuk

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×