Telt házzal indult az idei Stílusos Art Piknik

Telt házzal indult az idei Stílusos Art Piknik

Finom nedűvel, világszínvonalú alkotásokkal és remek hangulattal indult az idei Stílusos Art Piknik az Esterházy-palotában. A művészeti és gasztronómiai rendezvény első programjára rengetegen voltak kíváncsiak, sokan döntöttek úgy, hogy a csütörtök estéjüket a Rómer Múzeum főépületében töltik.

 

A prosecco egy Észak-Kelet-Olaszországból származó fehér pezsgő, amely ma már kedvelt itala a magyarországi borkedvelő közönségnek is. Ezt kínálta Németi Sándor, a Stílusos Art Piknik ital promóciós felelőse a tárlatvezetésekre összegyűlt győri közönségnek. Ne aggódjanak azonban azok sem, akik lemaradtak volna a rendezvényről, finom borokból a hétvégén sem lesz hiány!

 

 

Az ital üdesége remekül passzolt a falakon látható kiállításokhoz. Az épületbe lépve Halmi-Horváth István festőművész vadonatúj képeit csodálhatjuk meg. Az Átlók és párhuzamok címet viselő összeállításáról a művész így nyilatkozott: "Kizárólag a szerkezet, a forma és a színek egymásra hatásával szerettem volna foglalkozni. Ezért választásom egy olyan kompozíciós megoldásra esett, amely 5 darab vízszintes, és az őket összekötő 4 darab átlós sávra redukálódott. Így a látszólag szűk lehetőségek mellett 9 színsáv (az átfedésekkel együtt 17 színmező) szinte végtelen kombinációs lehetőségeket jelent festői kísérletezéseim számára."

Az Esterházy-palota emeleti tereiben egy válogatást láthatunk a méltán híres Rechnitzer-gyűjteményből. Professzor Dr. Rechnitzer János műgyűjtő egészen fiatalon kezdte el figyelni, majd beszerezni az alkotásokat, elsősorban azokat, amelyek tetszenek neki. A tudatos vásárlásainak köszönhetően azonban rendkívül különleges munkák is a birtokába kerültek. A Magyarok Párizsban című kiállításon láthatjuk többek között Bálint Endre, Barta Lajos, Braun-Lengyel Vera, Frank Magda, Kassák Lajos és Victor Vasarely munkáit is. A kiállítással a műgyűjtő a nem rég elhunyt Joseph Kadar festőművésznek állít emléket.

 

 

A Stílusos Art Piknik pénteken egy különleges borvacsorával folytatódik a La Maréda Étteremben, szombaton és vasárnap pedig a Radó-szigeten várja a program a művészet és a kimagasló gasztronómia kedvelőit.

 

Jegyinformáció és részletes program ide kattintva érhető el!

 

Fotó: Mekliz Fotóstúdió

Bajzát Zsuzsi

Csatolt galéria: Telt házzal indult az idei Stílusos Art Piknik
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×