Terményáldás a Barokk kertben - Fotók!

Terményáldás a Barokk kertben  - Fotók!

Szombaton folytatódnak a Barokk Esküvő programjai. Délelőtt elsősorban a családokat, a gyerekeket várták izgalmas programokkal, játékokkal.

Pantomimesek, táncosok, zenészek szórakoztatják a járókelőket a belvárosi utcákon egész nap. A kisebbeket vándorjátszótér, a nagyobbak kódfejtő, kincskereső játék várja, a kézműves játszóházban és a „sokpróba” ügyességi játékokban is kipróbálhatják magukat a lurkók és természetesen a szüleik is.

 

 

A Baross utca – Kazincy utca kereszteződésében a Barokk Kávétérben pedig bábjáték automaták találhatók, az egyikben A répa című orosz mesét, a másikban Vitéz László meséjét láthatják az arra járók, de diafilmszínház is szórakoztatja a nagyérdeműt. Az Apátúr-ház előtti téren a Mare Temporis Hagyományőrző Egyesület azt mutatja be, hogyan teltek a mindennapok a barokk korban.

 

 

 

A Széchenyi téren egy Barokk Kertet alakított ki a Center Virág, ahol formára nyírt növények és virágkompozíciók között sétálhatunk, és amelynek közepén lévő filagória programhelyszínként funkcionál. Itt került sor délelőtt a Terményáldásra. Diligens Tibor önkormányzati képviselő a terményáldás jelentőségét elevenítette fel, azt, hogy a földművesek, a gazdák a termények betakarítása, szüretelése után hálaadó ünnepséget tartottak."Így van ez ma is, amikor megköszönjük a terményeket és a munka tiszteletét ünnepeljük, és a termesztők találkozhatnak a fogyasztókkal."

 

 

A politikus azt kívánta: „Jusson mindannyiunk asztalára bőségesen a magyar terményekből!” Ökumenikus szertartás keretében áldotta meg a zöldségekkel, gyümölcsökkel gazdagon megrakott kosarat . Áldást mondott Wágner Tamás lelkipásztor a református egyház, Csorba János lelkész az evangélikus egyház és Böcskei Győző, a győri székesegyház frissen kinevezett plébánosa, a katolikus egyház részéről. A hálaadás közös imádsággal zárult.

 

 

A Széchenyi téren találkozhattak az érdeklődők a Győri Kertészek és Kertbarátok Győr Városi Egyesületének tagjaival, akik idénygyümölcsökkel és borral kínáltak az arra sétálókat.

A délelőtt folyamán gyermekszerenád is volt, valamint a Kisalföld Táncegyüttes barokk táncokat mutatott be a Baross úton, és interaktív mesejátékot is láthattak a gyerekek.

 

 

A pénteki nap eseményeiről ITT számoltunk be.

Részletes program ITT.

 

Földvári Gabriella

fotó: MekliZ Fotóstúdió

 

 

Csatolt galéria: Barokk Esküvő szombat délelőtt - fotó: MekliZ Fotóstúdió
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×