The Voices - Győr meghívja Önt

The Voices -  Győr meghívja Önt

Az új operasztár nemzedék ünnepelt énekesei lépnek fel a Voices of 2018! koncerten augusztus 18-án, 20 órakor a győri Széchenyi téren. A zenei eseményen a Plácido Domingo’s Operalia díjnyerteseit ismerheti meg a közönség.

A világsztár énekes, Plácido Domingo által alapított nemzetközi operaversenyre jelentkezők többsége már rangos zenés színpadokon bizonyította tehetségét, azonban világkarrierjük elindulásához az Operalia lehet az egyik legfontosabb mérföldkő.

A Győrből évente elinduló, The Voices sorozat rangos és népszerű eseményei az elmúlt években Európa-szerte meghódították a közönséget. A programokon a legkiválóbb fiatal énekes sztárok varázsolják el a publikumot.

Adela Zaharia

 

A Voices of 2018! ez évi eseményére Győrbe érkezik a Frankfurti Opera, a Bajor Állami Operaház, a spanyolországi Liceo, a Los Angeles Opera csodás hangú szoprándívája, az Operalia 2017 első díjasa, Adela Zaharia.

Olaszországból érkezik az est tenoristája, a Birgit Nilson-díjas Marco Ciaponi, akinek programjában kiemelt helyet kapnak a nápolyi dalok, és a legnépszerűbb tenor slágerek. A művész az elmúlt években többek között G. Puccini Bohémélet Rodophe, G. Verdi Traviata Alfréd szerepeiben aratott sikereket Róma, Milánó és Berlin dalszínházainak színpadán.

Leon Kim

Számos nemzetközi énekversenyt nyert, Európa és Távol-Kelet zenés színpadjainak népszerű, fiatal baritonistája Leon Kim, aki Don Giovanni Masetto szerepében mutatkozott be Szöulban. A dél-koreai születésű énekes G. Verdi Rigoletto, G. Puccini Bohémélet, G. Donizetti Lammermoori Lucia slágerei mellett közkedvelt olasz és spanyol szerzeményeket énekel a győri koncerten.

Az Európa egyik legszebb barokk terén rendezendő koncertnek Polyák Lilla lesz a vendége, és a neves venezuelai karmester, Manuel López Gómez dirigálásával, a Győri Filharmonikus Zenekar az állandó közreműködője.

 

Polyák Lilla

Manuel López-Gomez , a világszerte népszerű művész többek között, a Los Angeles Filharmonikusok, a Párizsi Rádiózenekar, a Sydney Szimfonikusok, a Simón Bolívar Szimfonikusok zenei eseményeinek karmestere. A napjaink egyik legizgalmasabb dirigenseként emlegetett művész immár tíz éve rendszeresen dolgozik Gustavo Dudamellel, akivel többek között a párizsi Nemzeti Opera 2017-ben bemutatott G. Puccini Bohémélet szuperprodukcióját felváltva vezényelte.

Polyák Lilla előadásában számos népszerű musicalrészletet hallhat a közönség. A nyáresti melódiákat ígérő koncertnek, a győri zenei élet emblematikus együttese, a Győri Szimfonikus Zenekar az állandó közreműködője, és Agócs Judit a moderátora.

A Voices of 2018! rendezvénynek Győr polgármestere, Borkai Zsolt a házigazdája.

 

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×