Titánok a jégen

Titánok a jégen

Együttműködési megállapodást kötött a Fehérvár AV19 SC és a Győri ETO HC. A két jégkorongklub közös projektjének egyik fő célja, hogy a győri tehetségek lehetőséget kapjanak arra, hogy magasabb osztályban játsszanak. Győr legutóbb 2005–2006-os idényben versenyeztetett felnőtt együttest.

A magyar jégkorongsport egyik hazai fellegvára Székesfehérvár, egy Európa-hírű csapattal az EBEL ligás Fehérvár AV 19 SC-vel és a klub hazai bajnokságban induló fiataljaival, a Fehérvári Titánokkal. Utóbbi csapat szerepel majd Győrben a Nemak rövidesen elkészülő jégcsarnokában.

„Az együttműködés első ütemében a Titánok legalább tizenkét hazai mérkőzésüket Győrbe hozzák, a második évben az összes hazai meccs helyszíne az új jégcsarnok lesz. A harmadik évre az együttes megjelenésében és megnevezésében is markánsan megjelenik a győri klub, azaz 2021-re zöld-fehér színekben szerepel majd a Titánok csapata” – mondta Nagy Ákos, a Győr ETO HC klubmenedzsere.

 

 

Charles Wassen, a győri klub elnöke és egyben egyik főtámogatója, a Dana Hungary Kft.-nek vezetője kitért arra is, hogy októberig befejeződnek az új csarnok építési munkálatai, onnantól kezdve pedig az a cél, hogy első osztályú jégkorongcsapat legyen Győrben. Kiemelte, a Fehérvárhoz hasonlóan a kisalföldi megyeszékhelyen is szeretnének erős hokikultúrát felépíteni.

Szarvas Zoltán, a Győri ETO HC alelnöke arról beszélt, ki kell használni az együttműködést, hogy profi jégkorong lehessen a városban. Jó az utánpótlás, ez a program pedig motivációt jelenthet a fiataloknak, akik első osztályú csapatba szeretnének kerülni.

Szélig Viktor, a székesfehérvári klub menedzsere szakmailag új kezdeményezésnek és kihívásnak tartja a mostani megállapodást. Megjegyezte, Székesfehérváron az EBEL csapat a fő termék, amelynek árnyékából így kibújhat a Titánok együttese. Hozzátette, nagy potenciált lát ebben a fiatal csapatban.

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×