Tízezer új munkahelyet létesít az Audi

Tízezer új munkahelyet létesít az Audi

Német hírportálok beszámolója szerint tízezer új munkahely létesül a következő években az Audinál a jó kilátásoknak köszönhetően.

A társaság elnöke szerint az évtized végére a jelenlegi 60 ezer fős globális létszám 70 ezerre bővül.

A Győrben új gyárat építő Audi 2015-ig tizenegy milliárd eurót tervez fejlesztésre fordítani, elsősorban az elektromos meghajtású autóknál.

Az Audi rekordot rekordra halmoz, miután a nemrégiben közzétett adatok szerint az idei első félévben is megdőlt az eddigi értékesítési rekord, elsősorban a feltörekvő országok keresletének ugrásserű növekedése miatt. Mintegy 650 ezer kocsit adtak el világszerte, 18 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. Csupán júniusban meghaladta az értékesítés a 117 ezret, tavaly júniusban 99 ezer Audi talált gazdára a világon.

Már az első negyedév is rekordot hozott az ingolstadti csoportnak, miután minden idők legjobb negyedévét zárta márciusban.

Tavaly majdnem 1,1 millió autót szállított ki a társaság, az idén pedig 1,1-1,2 millió között lehet az eladott Audik száma. 2015-ig 1,5 millió darabra kívánják emelni az értékesítést, ezt szolgálja egyebek között a győri Audi-gyár fejlesztése.

A jelenleg évi 60 milliós autópiac a következő 15 évben 60 százalékkal fog bővülni, feltehetően 85-90 millióra. Ezen belül a prémium kategória az átlagosnál jobban fog bővülni - véli az Audi-vezér.

 

(MTI)

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×