Több földgázt termel idén a Gazprom

Több földgázt termel idén a Gazprom

A Gazprom orosz gázipari cég a tervezett 1 százaléknál nagyobb mértékben, 4,8 százalékkal bővíti idei gáztermelését - jelentette ki a holding vezetője.

Alekszej Miller szerdán egy vlagyivosztoki gazdasági fórumon arról beszélt, hogy a Gazprom idén 495 milliárd köbméter földgázt bányászhat a tavalyi 472 milliárd köbméter után, ami 12 százalékkal haladta meg a 2016. évi szintet. A Gazprom eddig azzal számolt, hogy az idei gáztermelése 476 milliárd köbméter lesz, egy százalékkal nagyobb a tavalyinál. A Gazprom az idei első nyolc hónapban 325,4 milliárd köbméter földgázt termelt, ez 7,5 százalékkal több, mint az előző év azonos időszakában. A nyolc hónapban az Európába irányuló orosz gázexport 5,6 százalékkal, 133,3 milliárd köbméterre bővült.

Alekszej Miller korábban azt mondta, hogy a Gazprom idén minden bizonnyal rekordmennyiségű, 200 milliárd köbméter földgázt ad el Európában. Ezt a várakozását arra alapozta, hogy az európai országokban a gazdaság élénkülésével nő a földgáz iránti kereslet, miközben mérséklődik az európai gáztermelés.

 

MTI
Fotó: Financial Tribune

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×