Több mint százezer ingyenes belépés a fürdőbe

Több mint százezer ingyenes belépés a fürdőbe

Az önkormányzat az idén is ingyenes fürdőbérletekkel támogatta az időseket, mozgáskorlátozottakat és nagycsaládosokat tömörítő szervezeteket.

A tavalyi évhez képest 10 millió forinttal többet, 45 millió forintot biztosított az önkormányzat a fürdőbérletek megvásárlására, amelyből 205 darabot tud kiosztani tizenegy olyan szervezetnek, amelyek a nyugdíjasokat, mozgáskorlátozottakat és nagycsaládosokat képviselik. „A győri önkormányzat odafigyel a különböző társadalmi csoportok segítésére, és a fürdőbérletek immár 14-ik éve jó helyre kerülnek, amelyek aztán a kikapcsolódást, a rekreációt szolgálják.” – fogalmazott a bérletek átadásakor Borkai Zsolt.

 

 

A polgármester hozzáfűzte, a bérletek mindegyike napi kétszeri belépésre ad jogosultságot hétköznapi napokon az azt felhasználók számára a Rába Quelle Gyógy-, Termál- és Élményfürdőbe. Mindez azt is jelenti, hogy teljes kihasználtság esetén a város támogatása egy év alatt több mint százezer fürdő-belépésre jogosít.

Az Önkormányzat által megvásárolt bérletekből az idén az Arrabona Városi Nyugdíjas Egyesület, a Bezerédj Nyugdíjas Kórus, a Camelot Mozgássérült Fiatalok Győri Egyesülete, az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény Idősek Klubjai, az Engel Alapítvány, az Értelmileg Sérültek és Segítőik Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesülete, a Família Nagycsaládosok Egyesülete, a Győri Nemzeti Polgári Nyugdíjas Szövetség, a Mozgáskorlátozottak Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesülete, a Szent Anna Otthon és a Wass Albert Irodalmi és Polgári Klub részesült.

 

Papp Zsolt

fotó: O. Jakócs Péter

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×