Többeket megkéselt egy támadó Münchenben

Többeket megkéselt egy támadó Münchenben

A bajor rendőrség különleges erői elfogták azt a késes támadót, aki több embert megsebesített szombat délelőtt a dél-németországi Münchenben - a hírt a Bild című lap közölte internetes oldalán.

Frissítve!

A rendőrség elfogta a müncheni késelőt

A jelentés forrását az újság nem közölte.

A bajor fővárosban, ahol az eset miatt készültséget rendeltek el, a rendőrség arra kérte a lakosokat, hogy ne hagyják el otthonaikat arra az időre, amíg a tettest nem fogják el. A rendőrség egy negyven év körüli, hátizsákos, borostás férfi után indított hajszát.

Egyes jelentések szerint négy, más értesülések szerint öt ember sebesült meg könnyebben, egyikük állapota sem életveszélyes.

A rendőrség hamarosan sajtóértekezleten számol be a történtekről.

Korábban írtuk:

A rendőrség nagy erőkkel keresi a helyszínről elmenekült támadót, akinek indítéka egyelőre nem ismeretes.

A rendőrség közlése szerint a késelő öt helyszínen támadott áldozataira, összesen négy vagy öt embert sebesített meg könnyebben.

Az első helyszín a belvárosi Rosenheimer tér volt. A további eseteket a Paulaner térről és a Ständler utcáról jelentették. A hajsza miatt a városban több helyszínről is szirénaszó hallatszik.

A rendőrség egy negyven év körüli, hátizsákos férfit keres, aki egy fekete kerékpárral közlekedik. Személyleírást is közöltek róla. A rendőrség Twitter üzenő oldalán felszólította a lakosságot, információkkal segítsék munkájukat, hogy mielőbb elfoghassák a tettest.

A bajor fővárosban 2016 júliusában egy tettére régóta készülő 18 éves, német-iráni állampolgárságú ámokfutó tüzet nyitott az Olympia bevásárlóközponttal szemben lévő gyorsétteremben, illetve előtte és a bevásárlóközpontban, összesen kilenc ember halálát okozva, majd végzett magával. Támadásának 35 sebesültje is volt.

MTI
A fotó illusztráció!

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×