Tombol a győri design forradalom - ilyen volt a Rómer Pop Up

Tombol a győri design forradalom - ilyen volt a Rómer Pop Up

Az első alkalom sikerén felbuzdulva, december 3-án ismét design vásárra várták az érdeklődőket Győrben, a Rómer Házban. A városi múzeumi intézmény és a Plastr Accessory közös szervezésében megvalósult rendezvényre rengetegen voltak kíváncsiak, ami nem is csoda, hiszen hazánk legszínesebb tervezői palettáját sorakoztatták fel a programon.

 

A Rómer Pop Up az első győri design vásárként robbant be a köztudatba, ám ennél jóval sokrétűbb napról beszélhetünk. Az immáron második alkalommal megrendezett programon egész napos Dj-szett, családias hangulat és megfizethető árú design termékek várták a Rómer Házba érkezőket.

Széll Réka, a program főszervezője a Győr Plusznak elmondta, igyekeztek olyan tervezőket összegyűjteni, akik valamilyen szállal kötődnek Győr városához. Nem volt nehéz dolguk, hiszen a térség bővelkedik tehetséges fiatalokban, akik, ha el is szakadtak a várostól, mégis szívesen jönnek vissza mindig.

Széll Réka, a program főszervezője Híradónknak nyilatkozik (Fotó: Marcali Gábor)

Akadtak azonban Győrben élő, dolgozó művészek is. Így a kiállítók között tudhattuk a Miabaro csapatát, az Artepet, a Misija Designt, az Aurora Handmade Jewelryt és persze a Plastr Accessoryt is. Rajtuk kívül még a házban kínálta portékáit a Lapetra, a Feelinkita, a NASHA, a STORE 5621, a Lilla Sellei Bags/ Pocket Trailer, a Virág Anita-Awa Clothes, és a Papillon is.

 

Számos művész, tervező munkájával találkozhattunk - például a NASHA is a kiállítók között szerepelt (Fotó: Marcali Gábor)

A Rómer Pop Up-ra kíváncsi volt a város művészetkedvelő közönsége is.Találkoztunk például Dr. Rechnitzer János műgyűjtővel, aki elmondta, fontos, hogy támogassuk a fiatal tehetségeket, hiszen belőlük lesznek majd a jövő klasszikusai. A műgyűjtő tettekkel is nyomatékosította mondatait, hiszen be is szerzett egy-két új darabot a gyűjteményébe. A második design programon ugyanis nemcsak táskákat, ékszereket, ruhákat vásárolhattak az érdeklődők, hanem kortárs festő- és képzőművészek munkáit is. A kiállítók között volt Halmi-Horváth István, Csurák Erzsébet, Szarka Fedor Guido és Bernát András is.

A design vásáron részt vett Radnóti Ákos alpolgármester, aki elmondta, a kortárs művészet kedvelőjeként fontosnak tartja, hogy támogassuk ezeket az alkotókat. Ő maga is ajánlott fel képet a vásárra, az ebből befolyt összeget pedig jótékony célra költik majd. A karácsonyi vásár forgatagából kiszakadva jól esik egy kicsit másfajta környezetben hangolódni az ünnepre, amit látható módon nagyon sok győri élvez - emelte ki az alpolgármester.

A kutyáknak sem kellett otthon unatkozni (Fotó: Marcali Gábor)

Az egész napos kutyabarát vásárt Sazabio és Jupiter&Juno dj-szettjei tették teljessé. A megszokott Last Christmas helyett most a karácsonyvárás egy másik formáját mutatták meg a szervezők a nagyközönségnek, ennek megfelelően a vásárlók között bőven akadtak olyanok, akik idén valami egyedi ajándékkal lepik meg szeretteiket a legszebb ünnepen. A programon elhangzott, a nagy érdeklődésre való tekintettel a Rómer Pop Up sorozata 2018-ban is folytatódik majd, hiszen a győriek igenis nyitottak a design most zajló forradalmára.

Fotó: Marcali Gábor

Bajzát Zsuzsi

Csatolt galéria: Rómer Pop Up
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×