Tomori utazik a vb-re

Tomori utazik a vb-re

A sérülés után lábadozó Tomori Zsuzsanna elutazik a női kézilabda-válogatottal a december 1-jén kezdődő, németországi világbajnokságra.

 

Kim Rasmussen szövetségi kapitány az M4 Sport kézilabda-magazinjában elmondta, jól halad Tomori felépülése, és bár öt-hat hete nem kézilabdázott, a védelemben komoly szerepet kaphat. Kockáztatni ugyanakkor nem fog a dán tréner, nem szeretné ugyanis, ha a győri átlövő egy korai visszatérés következtében a szezon hátralévő részére kidőlne. „Felelősséggel tartozom a klubok felé is. Minden reggel megnézzük, hogy hogyan érzi magát, mennyit tud edzeni és amikor úgy érezzük, hogy biztonságos, és tudja segíteni a csapatot, akkor betesszük."

Tomori tehát kiutazik a csapattal, de valószínűleg az első, norvégok elleni mérkőzésen még nem állhat a válogatott rendelkezésére. Az átlövő térde október elején, a Fehéroroszországban játszott Európa-bajnoki selejtezőn sérült meg, azóta nem léphetett pályára.

A tavasszal vállműtéten átesett Szucsánszki Zita ugyanakkor nem fog elutazni a világbajnokságra. Kim Rasmussen vele kapcsolatban úgy fogalmazott, túl kockázatos lenne a szerepeltetése, ezért itthon marad.

A magyar női kézilabda-válogatott csoportprogramja a németországi világbajnokságon (Fotó: m4sport.hu)

A december 1-jén kezdődő világbajnokságon a magyar együttes a címvédő Norvégiával, valamint Svédországgal, Csehországgal, Argentínával és Lengyelországgal szerepel azonos csoportban. Ezeket a mérkőzéseket Bietigheim-Bissingenben, a nyolcad- és negyeddöntőt Lipcsében rendezik. A világbajnokságra 16 kézilabdázó nevezhető. A torna folyamán cserélni is lehet, de az új játékosok csak a korábban kihirdetett, 28 fős bő keret tagjai közül kerülhetnek ki.

A szövetségi kapitány szerdán hirdeti ki vb-keretét, de elmondása szerint az ő fejében már összeállt a névsor.


M4 Sport
Fotó: Győri Audi ETO KC

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×