Tomori visszatért, győzött az ETO!

Tomori visszatért, győzött az ETO!

A Győri Audi ETO KC együttese a 2017-es év utolsó megmérettetésén győzelmet aratott a Kecskemét ellen, a súlyos sérülésből felépülő világklasszis, Tomori Zsuzsanna pedig visszatért a pályára!

A zöld-fehérek utazókeretükből kapus poszton kénytelenek voltak nélkülözni Kiss Évát, aki a csütörtöki edzésen egy rossz mozdulatot követően apróbb sérülést szenvedett. A mérkőzés az előzetes várakozásoknak megfelelően magabiztos győri győzelmet hozott, így a zöld-fehérek újabb két ponttal gazdagodtak.

Kiss Éva, a Győri Audi ETO KC hálóőre a Kecskemét elleni bajnoki forduló hetében hárítást követően rosszul ért talajt, így rövid kényszerpihenőre szorul.

„Évi térde már sérült volt korábban, tizenkét évvel ezelőtt keresztszalag-pótláson esett át, mely után száz százalékban felépült. Jelen pillanatban nincs szalag- vagy csontsérülése. A rándulás során a térdízületi rész külső-hátsó elemei húzódtak meg, feltételezhető kisebb meniszkusz-sérülés, azonban az eddigi vizsgálatok alapján nincs szükség műtéti beavatkozásra. A játékos kezelését megkezdtük, pihentetés javasolt – visszatérésére körülbelül 2-3 hét múlva számíthatunk.” – nyilatkozta dr. Balogh Péter csapatorvos.

1. félidő

Remekül kezdték a vendégek az első félidőt – győri oldalon Broch dupláját a sérüléséből visszatérő Tomori gólja követte, majd Bódi, Görbicz, Oftedal és Groot is csatlakozott a zöld-fehérek gólgyártásához. A 15. percre már hétgólos (4-11) előnyre tett szert Ambros Martín csapata. Gulyás, Szabó és Siska találataival tartották a lépést a kecskemétiek. Mörk büntetőt értékesített, majd tíz perccel a félidei szünet előtt Fodor is betalált (7-15). A találkozó 28. percébe lépve Broch már öt gólnál járt – végül hétgólos előny tudatában várhatták a második játékrészt a győriek.

Félidei eredmény: 10-17

2. félidő

Fej-fej melletti küzdelmet hozott a második félidő, a hazai csapat rendre válaszolni tudott a címvédők találataira. Broch ott folytatta, ahol az első játékrészben abbahagyta, majd Tomori, Amorim és Puhalák jóvoltából is születtek győri gólok. Tíz perccel a mérkőzés vége előtt Nikolayenko hatra faragta csapata hátrányát, majd a fiatal átlövő, Afentaler Sára triplájával kilencre nőtt a különbség a zöld-fehérek javára (21-30). A találkozó utolsó perce már csak egy hazai szépítő gólt hozott, így nyolcgólos győri győzelemmel zárult a mérkőzés.

Végeredmény: 22-30

Ambros Martín helyett Danyi Gábor edző nyilatkozott, vezetőedzőnk betegen meccselt, így nem tudta vállalni a nyilatkozatot.

Danyi Gábor: "Gratulálok a Kecskemét csapatának, okos játékot játszottak, mi pedig egy világverseny után vagyunk, gyakorlatilag másfél közös edzés után. A mérkőzés jó hírverés volt a kézilabdának, megyünk tovább az úton, januárban nagy menetelés vár ránk."

Tomori Zsuzsanna: "Én is gratulálok a hazai csapatnak, igazán remek hangulat volt a csarnokban. Mindkét csapat kiadta a maximumot magából ma. Két-három hét kemény munka vár ránk, hiszen egy hónap múlva BL meccsünk lesz."

Marozsán György: "Köszönöm a gratulációt, örülök hogy végig küzdöttünk és hajtottunk egy remek ellenfél ellen, s ha így haladunk tovább az mindenképp jót jelent számunkra a jövőben."

forrás: gyorietokc.hu

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×