Toronto után Győrben is nagy koncertre készül a Neoton! - interjú

Toronto után Győrben is nagy koncertre készül a Neoton! - interjú

Szombat este Neoton Família Sztárjai koncert lesz az III. Adyvárosi Tóparty keretében. Csepregi Évát már megszólaltattuk, most pedig Baracs János „Öcsi”, a basszusgitáros állt a rendelkezésünkre. Vele is találkozhat mindenki, ma este 8 órakor!

– Személyautókkal vagy turnébusszal utaznak a koncertekre?
– Ez igen változó, de a közeli koncertekre általában személyautóval, a messzebb lévőkre turnébusszal megyünk.

– Ilyenkor belefér egy kis kikapcsolódás, városnézés is?
– Általában nem, de legutoljára, mikor Torontóban jártunk, a Niagara vízesést meg tudtuk nézni. :)

– Köztudott, hogy mindig önnel utazik a párja. Miért tartja fontosnak, hogy elkísérje?
– Mi a privát életben, és munka közben is egységes párt alkotunk. Ezalatt azt értem, hogy rengeteg mindenben segít nekem. Segít felkészülni a koncertre, olyan dolgokra is figyel, ami nekem néha nem jut eszembe. És legalább itt is együtt vagyunk, a lehető legtöbb időt töltjük együtt.

Egy öltözői vidám pillanat: Öcsi és Adri a koncert előtt

– Ha egy kicsit még itt maradunk, Adrit a rajongók is ismerhetik. Hogyhogy beengedik a nyilvánosságot a magánéletükbe? Egyáltalán hogy tudjátok ezt kezelni?
– Először is, az a nyilvánosság, akik ismernek minket, és amit ismernek belőlünk, az nem a teljes egész. Mint mindenkinek, nekünk is van magánéletünk. Ám mivel igyekszünk az életet még a nehezebb pillanatokban is jó kedvvel felfogni és igyekszünk minél többet nevetni, így semmi kifogásom nincs az ellen, ha mások is látják, hogy jól érezzük magunkat.

– Győrről milyen emléke van, mi jut róla először eszédbe?
– Természetesen a Nyár Nyitó győri nagykoncert, ahol a Győri Filharmonikusokkal együtt léptünk fel, az mindig eszembe jut. Hisz, akkora tömeg és akkora tömegben lévő szeretet és jó hangulat, ami azon a koncerten volt, az egy fantasztikus emlék.

– Szabadtéren, tóparton lesz a koncert. Szereti az ilyen környezetet?
– Általában a szabadtéri koncerteket szeretem, sokkal jobb a hangzás és természetesen a levegő, de be kell valljam, bogárfóbiám van, és néha a világból ki tudnék szaladni, amikor koncert közben nekem repül egy-egy nagyobb „helikopter”…

– Milyen dalokat hallhatunk öntől, Ádám és Éva mellett?
– Nagy valószínűséggel elhangzik majd a Pago-Pago, a Santa Maria, a Marathon, és Sámson és Delila is.

– Mindig a zenekar legnagyobb mókamestere volt?
– Igazából mindig a második helyezett voltam. Jakab György nemcsak a zenében és énekben volt kiemelkedő, hanem humorában is. Így ez a cím szerintem Őt illeti.

– Heatlie Dávid a dobosuk teljesen más generáció, mégis megállja a helyét mellettetek a színpadon. Könnyen beilleszkedett?
– Dávid igazi Isten adta tehetség. Ha valaki ennyire tehetséges, teljesen mindegy, hogy hány évvel idősebb, vagy fiatalabb, hisz a színpadon csak és kizárólag az ott nyújtott teljesítménye számít, s Dávid ebben maximálisan megállja a helyét. Sokszor kitalál annyi hülyeséget, hogy hetekig nevetünk rajta. Olyannyira, hogy nekem eddig a kérdésig eszembe sem jutott, hogy fiatalabb nálam.

Baracs Öcsi remek koncertet ígér a győrieknek

– Hogy készül a mostani győri koncertre? Ilyen profi zenésznek egyáltalán kell még készülnie egy-egy fellépésre?
– Akármilyen hihetetlen, az ember azért időnként előveszi a hangszert, még ennyi év után is, és egyszerűen gyakorol. Na meg kellemes izgalommal várom mindig a közönséggel való találkozást.

– Lesz szabadság a nyáron?
– A nyáron biztosan nem, de kora ősszel talán sikerül egy hetet pihenni a párommal. Ilyenkor nekünk mindig nagy a hajtás, de ez nem teher és az életünk része lett már.

Olvassák el Csepregi Évával készült beszélgetésünket is ITT!

Havassy Anna Katalin

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×