Tovább tart a káosz az utakon

Tovább tart a káosz az utakon

Továbbra is rendkívül erős a nyugatról keletre tartó tranzitforgalom az M1-M0-M5 útvonalon.

Az M0-s autóúton, a déli szektorban az M5-ös felé a 19-es km-nél egy műszaki hibás kamion vesztegel a középső sávban. Csak egy sáv járható. Fokozott figyelemmel vezessenek az érintett szakaszon!

Hévíz elkerülő szakaszán a 75-ös főúton egy személyautó és egy kamion ütközött össze a 2-es km-nél. A főutat lezárták, a forgalmat elterelik.

 

Többen is alternatív útvonalnak az M1-essel párhuzamos 1-es főutat választják, emiatt ott is helyenként lépésben halad a forgalom, az osztrák határ és Győr között.

- A 84-es főúton, az osztrák határtól Kópházáig lelassult a haladás, szakaszos torlódásra kell készülni az erős forgalom miatt!

 

Az M1-es autópályán, a szokottnál is többen haladnak Budapest irányába, ez az oka annak, hogy a határtól Mosonmagyaróvár környékéig, Győr elkerülő szakaszán, majd Bicskétől egészen az M0-ig összefüggő kocsisorban, telített sávokon, helyenként lépésben halad a forgalom. A köztes autópálya szakaszokon is - látszólag indokolatlanul- tapasztalhatnak lassulásokat.

 

Az ellenkező oldalon, Budapesttől Hegyeshalomig az M1-esen jó tempóban lehet haladni.

 

Az M0-s autóúton, az M5-ös autópályáig hasonló a helyzet. Már az M1-es autópálya elválástól araszolnak a járművek.

A torlódásokban mindkét gyorsforgalmi úton koccanásos balesetek, időszakos sávzárások is előfordulnak.

Aki most Hegyeshalomtól az M5-ösig közlekedik, akár két órával is hosszabb menetidővel számolhat. Az M1-M5 viszonylatban közlekedők, ha tehetik, Székesfehérvár felé tervezzék meg útvonalukat.

 

Hegyeshalomnál az osztrák oldalon a határátkelőhely előtt kb. 8 km-es a torlódás.

 

A román, szerb és ukrán főbb határátkelőkön akár 3 óra is lehet a kilépő forgalomban a várakozási idő.

 

forrás: utinform.hu

 

 

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×