Trélerről leesett autóval ütközött az M1-esen

Trélerről leesett autóval ütközött az M1-esen

Szalagkorlátnak ütközött egy trélert maga után húzó személyautó, majd a leszakadt utánfutónak ütközött egy másik jármű, egy ember életét vesztette a balesetben – olvasható a police.hu oldalon.

Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt 2017. január 22-én 4 órakor az M1-es autópályán, Lébény térségében. Egy személygépkocsikat szállító járműszerelvény román állampolgárságú vezetője közlekedett Hegyeshalom felől Budapest irányába, amikor az autópálya 147-es kilométerszelvényénél a pályatesteket elválasztó szalagkorlátnak ütközött. Ennek következtében a tréler leszakadt és felborult. A tehergépkocsi rakományából egy szállított Suzuki Vitara típusú személygépkocsi a megpördülés során leesett, a szalagkorlátnak ütközve Hegyeshalom irányába a belső forgalmi sávban állt meg.

 

 

Ezt követően érkezett oda egy – Hegyeshalom felől Győr irányába közlekedő - Volkswagen típusú személygépkocsi szintén román állampolgárságú vezetője, aki a pályatesten keresztben feje tetején álló pótkocsinak és az azon rögzített állapotban lévő Ford Focus típusú személygépkocsinak ütközött.

 

 

A baleset során a Volkswagen gépjármű vezetője és jobb hátsó utasa súlyos sérüléseket szenvedtek, míg a jármű jobb első ülésén ülő férfi a helyszínen életét vesztette.

A nyomozás során a román állampolgárokat nemzetközi jogsegély keretén belül hallgatták ki.

 

 

Az ügyben a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta a járási ügyészségnek.

 

Forrás, fotók: police.hu

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×