Túl gyorsan reggelizik a magyar

Túl gyorsan reggelizik a magyar

Kifejezetten fontosnak tartják a reggelit a magyarok, a legtöbb családban azonban jóval kevesebb időt tudnak szánni a nap első főétkezésére, mint amennyit ideálisnak tartanának. Sokan vannak azok is, akik időhiány miatt egyáltalán nem reggeliznek.

 

A nagy többség szeretne egészségesebb, változatosabb reggelit fogyasztani, ám ennek megvalósítása a közkeletű vélekedés szerint túl bonyolult.

A reggeli a nap legfontosabb étkezése, ezért nem szabad kihagyni – tíz felnőttből kilenc egyetért ezzel a kijelentéssel, a megkérdezettek ötöde mégsem szokott reggelizni, a családban élő fiatal felnőttek között pedig már harminc százalék körüli a reggelit kihagyók aránya. Rájuk jellemzőbb, hogy inkább csak hétvégén reggeliznek – olvasható a Kellogg’s közleményében.

A reggelit kihagyók harmada időhiányra hivatkozik, ehhez képest kétszer akkora azok tábora, akik egyszerűen nem éhesek, és ezért nem reggeliznek.

 

Egy finom, tartalmas reggeli ideális napkezdet (Fotó: Pixabay)

A megkérdezettek többsége szerint az ideális reggeli hossza tizenöt-harminc perc lenne, a legtöbb felnőtt viszont csupán öt-tizenöt percet szán a reggelijére átlagban.

Nem csak a reggelire jutó idővel, a reggelire fogyasztott ételekkel sem vagyunk igazán elégedettek, hiszen a megkérdezettek túlnyomó többsége – tízből nyolc felnőtt – szeretne egészségesebben, változatosabban reggelizni. Ez azonban nem tűnik egyszerűnek, hiszen a felnőttek több mint fele véli úgy, hogy bonyolult az egyszerre változatos és finom reggelik elkészítése.

 

Reggelire sokan választanak tojásételeket (Fotó: Pixabay)

A Kellogg’s korábbi vizsgálatának eredménye szerint leggyakrabban szendvics kerül a reggelizőasztalra, de népszerűek a tojásételek és a péksütemények is. Müzlit, gabonapelyheket vagy zabkását minden negyedik megkérdezett fogyaszt rendszeresen.

 

Fotó: Pixabay

hirado.hu

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×