Túl van az életveszélyen a megkéselt bécsi férfi

Túl van az életveszélyen a megkéselt bécsi férfi

Már nincs életveszélyben és stabil az állapota annak a 67 éves osztrák férfinak, akit szerdán egy afgán migráns Bécs Leopoldstadt városrészében megkéselt - közölte pénteken a súlyos sérültet ápoló bécsi kórház szóvivője.

Az osztrák államügyészség szóvivőjének közlése szerint a merénylő még nem került vizsgálati fogságba, továbbra is rendőrségi őrizetben van.

A 23 éves afgán migráns csütörtökön beismerte, hogy ő követte el a két szerda esti késes támadást, amelyben összesen négy embert sebesített meg. Először a Praterstrassén egy háromtagú családra - egy 67 éves apára, 56 éves feleségére és 17 éves lányukra - támadt, majd a Praterstern vasút- és metróállomásnál egy 20 éves szintén afgán ismerősét késelte meg. A legsúlyosabb állapotba a családapa került, aki pénteken is mélyaltatásban volt, de már nem életveszélyben. A többi három áldozat már csütörtökön sem volt életveszélyben.

A gyanúsított ausztriai előéletéről Gerhard Pürstl bécsi rendőrfőkapitány az osztrák televízió híradójában csütörtökön elmondta, hogy 2015-ben folyamodott menedékjogért, de kivonta magát az eljárás alól és egy időre eltűnt. Később kábítószeres közegben tűnt fel. A hatóságoknak azt mondta, hogy távozni akar Ausztriából.

 

 

MTI
fotó: Kleine Zeitung

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×