Tűz ütött ki egy üzemben Győrben - sikerült megfékezni a lángokat - friss fotókkal

Tűz ütött ki egy üzemben Győrben - sikerült megfékezni a lángokat - friss fotókkal

A lángok egy épületre is átterjedtek, nagy erőkkel vonultak a helyszínre a tűzoltók. A lángokat végül öt óra körül sikerült megfékezni, az utómunkálatok jelenleg is tartanak.

Összefoglaló:

Fémforgács és felhalmozott fémhulladék (titán ötvözet) kapott lángra kedden délután két órakor körülbelül száz négyzetméteren egy ipari üzem udvarán Győrben, a Reptéri úton.

Mivel a nagy mennyiségű hulladékot egy épület egyik oldalához halmozták fel, a tűz az épületre is rendkívül gyorsan átterjedt. A helyszínre riasztott győri, pannonhalmi és lébényi hivatásos tűzoltók több habosított vízsugárral kezdték meg az oltást, majd a folyamatos oltóanyagutánpótlás biztosítására még a tűzhöz riasztották a mosonmagyaróvári vízszállítót és az Audi létesítményi tűzoltóság fecskendőjét.

A tűzoltók munkáját egy rakodógép is segítette, a tűzoltási munkálatokat a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat irányította. A szakszerű beavatkozásnak köszönhetően az épületnek csak az egyik oldala károsott, a tűz az épület belsejére nem terjed át. A rendkívül magas hőmérsékleten égő, izzó fém tüzét végül három órás megfeszített munkával, habbal való letakarással fojtották el a tűzoltók. A tűzesetben nem sérült meg senki.

Korábban írtuk:

17:14: Eloltották a tüzet a győri üzemben, az utómunkálatok jelenleg is tartanak. Szerencsére most már teljesen biztos, hogy az eset során senki nem szenvedett sérülést.

Az oltási munkálatokhoz rengeteg vízre van szükség, a tűzoltókocsik folyamatosan váltják egymást a tűzcsapnál.

A mentők egy embert megvizsgáltak, aki megállapításuk szerint nem szenvedett sérüléseket. Fémforgács kapott lángra körülbelül száz négyzetméteren egy üzemben Győrben, a Reptéri úton. A tűz egy kétszintes, lapostetős, betonfödémes épületre is átterjedt, ennek oltása csak kívülről lehetséges az esetleges omlásveszély miatt. A helyszínre riasztott győri, pannonhalmi és mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók négy habsugárral oltják a lángokat. A mentők egy embert megvizsgáltak, aki megállapításuk szerint nem szenvedett sérüléseket. Kitelepítésre, kimenekítésre nem volt szükség.

14:45: Fémforgács kapott lángra körülbelül száz négyzetméteren egy üzemben Győrben, a Reptéri úton kedden délután – közölte a megyei katasztrófavédelem. A tűz egy épületre is átterjedt. A helyszínre riasztott győri, pannonhalmi, lébényi és mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók négy habsugárral oltják a lángokat.

Információink szerint, a helyszínen az Audi üzem tűzoltóegységei is segítenek.

gyor.katasztrofavedelem.hu
Fotó: HAK/Győri Tűzoltóság

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×