Tűzesetek és balesetek – az elmúlt hét eseményei

Tűzesetek és balesetek – az elmúlt hét eseményei

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten negyvenhét eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során tizenegyen sérültek meg, egy ember pedig életét vesztette.

Február 5-én hétfőn késő délelőtt a győri Iparcsatornába csúszott egy személygépkocsi a Kandó Kálmán utca közelében. A balesethez a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit riasztották, akik miután a győri Speciális Mentők búvárai megkötötték, rögzítették a víz alá süllyedt autót, a daru csörlőjének segítségével a partra vontatták, majd kiemelték a csatornából. Az autóban ülő idős sofőr a mentők megállapítása szerint életét vesztette.

Kigyulladt egy körülbelül ötszáz négyzetméter alapterületű, hajók javítására használt műhely körülbelül ötven négyzetméteres helyisége és a fölötte lévő stukatúros tetőfödém kedden késő délelőtt a kapuvári Kertész utcában. A tűzhöz, amely nagy füstképződéssel járt a kapuvári, a csornai és a lébényi hivatásos, illetve a fertőszentmiklósi önkéntes tűzoltókat riasztották, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, közös erővel, több oldalról támadva, három vízsugárral oltották el a lángokat, közben a pala tetőfedést is megbontották, a még izzó gócpontok felkutatására. Az épületben nem dolgozott senki, a tűzzel érintett helyiségben, a hajófelújításhoz használatos tárgyak, anyagok, üres festékesdobozok, fahulladék volt. A tűz során személyi sérülés nem történt és a javításra váró hajóknak sem esett baja.

A havas, csúszós utakon több balesethez is riasztották Győr-Moson-Sopron megye tűzoltóit szerdán délelőttől. Tét közelében a 83-as főúton ütközött össze két személygépkocsi, ahova a győri hivatásos és a téti, illetve győrszemerei önkéntes tűzoltókat riasztották. A tűzoltók áramtalanították a kocsikat. A balesetben egy ember megsérült. A műszaki mentés idejére az utat félpályán lezárták.

Ágfalván a Somfalvi úton, az útpályát elhagyva árokba borult egy autó. A műszaki mentéshez a soproni hivatásos tűzoltókat riasztották. A balesetben személyi sérülés nem történt.

Fertőszentmiklóson a benzinkút közelében az úton keresztbe fordult egy autó alkatrészeket szállító nyerges vontató, forgalmi akadályt okozva. A kapuvári hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók a forgalmi akadály megszüntetésén dolgoztak, csörlő segítségével az útra visszavontatták a járművet.

Éjszaka a 85-ös főúton Fertőszentmiklós határában árokba borult egy autó, a kapuvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a kocsit. Egy ember könnyebben megsérült a balesetben

Csütörtökön kora reggel pedig Abdánál az 1-es főúton hagyta el az utat és borult árokba egy személygépkocsi. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. Ketten könnyebben megsérültek a balesetben.

Csütörtökön délben két gépkocsi ütközött össze a 85-ös főúton Csorna térségében, a bágyogszováti elágazásnál. Az ütközés erejétől az autók az árokba csúsztak. Egy ember az egyik kocsiba szorult, őt a csornai hivatásos tűzoltók feszítővágóval szabadították ki. A másik autó két utasa nem sérült meg a balesetben.

Üzemanyagot szállító kamion borult árokba Tarjánpuszta és Győrasszonyfa között a 8226-os számú úton péntek délelőtt. A balesetben személyi sérülés nem történt, azonban a kamion tartályainak tetején lévő dómfedeleknél szivárgott, helyenként folyt az üzemanyag. A baleset lakott területen kívül történt, így lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség, azonban a hatóságok az érintett útszakaszt – a helyszín száz méteres körzetében - lezárták. A győri és pannonhalmi hivatásos, valamint a pannonhalmi önkéntes tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával megkezdték a mentési munkálatokat. A helyszínen folyamatos mérések végzésére a balesethez riasztották a katasztrófavédelmi mobil labort is, a tűzoltók pedig védősugarak biztosítása mellett tapaszokkal és leszorítással megszüntették az üzemanyag szivárgását. Két daru érkezett a helyszínre és az árokba dőlt kamiont kerekeire állították, majd egy tarjánpusztai telephelyre vontatták, ahol biztonságos körülmények között, tűzoltói biztosítás mellett fejtették át az üzemanyagot egy másik szállító járműbe.

Összeütközött két gépkocsi szombat délután a Fertőrákos és Sopronkőhida közötti úton. Az ütközés következtében az egyik jármű felborult. A balesethez a soproni hivatásos és a fertőrákosi önkéntes tűzoltók vonultak, akik áramtalanították a járműveket később pedig megszüntették a forgalmi akadályt. A munkálatok idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták. A balesetben senki nem sérült meg.

Vasárnap délelőtt összeütközött három személygépkocsi Sopron határában, a 84-es főúton a 124-es kilométerszelvényben. A soproni hivatásos tűzoltók áramtalanították a kocsikat, majd megszüntették a forgalmi akadályt. A balesetben egy ember megsérült. Az érintett útszakaszt lezárták a forgalom elől a műszaki mentés idejére.

 


Forrás: gyor.katasztrofavedelem.hu

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×