Tűzmegelőzés a kulturális és zenei programok mellett

Tűzmegelőzés a kulturális és zenei programok mellett

Hétről hétre szórakoztató és érdekes programokat kínál a mosonmagyaróvári Kult-Utca a látogatók részére.

Májustól augusztus végéig csütörtökönként különféle rendezvényekkel és civil szervezetek bevonásával tartanak egész délutános programokat a Lajta-parti város sétálóutcáján, ahol augusztus 8-án is színes programok várták az érdeklődőket.

A többéves hagyománnyal bíró rendezvénysorozat visszatérő szereplői a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók, akik a látványos tálcatűz oltásával, konyhatűz szimulálásával színesítve a programot ismét szép számú érdeklődőt vonzottak. A Győr-Moson-Sopron Megyei Tűzmegelőzési Bizottság tűzmegelőzési propaganda tevékenysége keretében kvízkérdésekkel, foglalkoztató füzetekkel, tűzvédelmi totóval szólították meg a különböző korosztályok képviselőit, hogy a játékos ismeretterjesztés során egyben a mindennapi életben hasznosítható tanácsokkal is elláthassák az érdeklődőket.

 

 

A lakosság felkészítését jól szolgáló tájékoztatók és bemutatók mellett a sétálóutcán a tűzoltóautókat és a tűzoltók felszereléseit, védőeszközeit is megtekinthették a programon nézelődők, akik praktikus tűzmegelőzési tanácsokkal gazdagodhattak a tűzoltók elméleti és gyakorlati előadásai által.

 

 

Forrás és fotó: Katasztrófavédelem

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×