Úgy tűnik, a hétvégén megtartják a Balaton-átúszást

Úgy tűnik, a hétvégén megtartják a Balaton-átúszást

Az Országos Meteorológiai Szolgálat siófoki obszervatóriumának időjárás-előrejelzése alapján a Balatoni Vízirendészet parancsnokának egyetértésével a szervező bizottság úgy döntött, hogy a 36. Lidl Balaton-átúszás július 14-én, szombaton megtartható.

Az eseményen 23 fokos, a déli oldalon hullámzó vízre kell készülnie az úszóknak. Minden előnevezés érvényes erre az időpontra is természetesen.

Eseményinformáció:
Úszótáv: 5200 m
Rajt: Révfülöp, a kikötő melletti labdarúgópályaA rajthelyszín pontos címe: Révfülöp, Halász u. 7. (labdarúgópálya)
Cél: Balatonboglár, Platán Strand
Rajtolás időtartama:
7:30-12:00 között

Az első rajtolás időpontja attól függően módosulhat (korábbra és későbbre is tolódhat), hogy mikorra áll fel véglegesen a vitorlásokból kialakított biztonsági úszófolyosó. Az időjárás esetleges változása miatt a rajtolás záró időpontja korábbra kerülhet.

Szintidő:
Az átúszást legkésőbb 12 órakor lehet megkezdeni. A célba legkésőbb 16 óráig meg kell érkezni. Fontos, hogy a lassan úszók ne hagyják az utolsó pillanatra a rajtolást! A fenti időpontok az időjárási helyzet változása következtében módosulhatnak (korábbra kerülhetnek), amiről a hatóságokkal történt egyeztetést követően a rendezőség dönt. Az átúszás során kilométerenként úszópálya zárási időpontokat állapítunk meg. Az egyes kilométerekhez a lenti időpontokig meg kell érkezni. Az időtúllépés esetén az indulónak a záróhajóra köteles felszállni, azt csak a balatonboglári célnál hagyhatja el.


Úszópálya zárási időpontok a 12 órás rajt zárási időponttal számolva: 2 km-nél: 13:30, 3 km-nél: 14:15, 4 km-nél: 15 óra. 
További információk a 36. Lidl Balaton-átúszásról a www.balaton-atuszas.hu honlapon.

 

www.balaton-atuszas.hu

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×