Új ágyak a kollégiumban

Új ágyak a kollégiumban

Száz új ágyat kapott a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium kollégiuma. Az ünnepély átadásra hétfőn délelőtt került sor, ahol a kollégisták kis műsorral köszönték meg a győri önkormányzat ajándékát.

Derczó Tibor intézményvezető arról tájékoztatott, hogy 82 diákkal, teltházzal működik az intézmény, de sokan vannak várólistán is, hiszen országos beiskolázásról van szó. Különleges helyzetben vannak, ugyanis az ötödikes gyerektől, egészen a 20 éves fiatalig, fiúk, lányok közösen élnek a kollégiumban, egy nagy családként. Öröm, hogy a régi vaságyak helyett, kényelmes fából készült ágyakon pihenhetnek a diákok.

Radnóti Ákos alpolgármester és Kiss János, a Győri Balett igazgatója is megnézte az új ágyakat

 

Radnóti Ákos alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője hangsúlyozta, a tavaly megrendezett Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon önkéntesként és fellépőként is részt vettek a Tánc- és Képzőművészeti iskola diákja - többek között ezért is kerültek jó helyre az ágyak. A kollégium azokból az ágyakból kapott száz darabot, amelyeket az EYOF-ra vásárolt az önkormányzat.

 

A kollégisták kis műsorral köszönték meg az ajándékot

 

Blazovicsné Varga Marianna, a Győri Tankerületi Központ igazgatója elmondta 25 ezer diák tartozik hozzájuk, a Győrben működő négy kollégiumukban 3500 diák él. A kollégiumok felújítása folyamatos, közép- és hosszú távú terveik vannak a fejlesztésre.

 

F.G.

Fotó: Marcali Gábor

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×