Új információk derültek ki a veronai buszbalesetről

Új információk derültek ki a veronai buszbalesetről

A Szinyei Merse Pál diákjait és tanárait szállította volna haza az a busz, amely kigyulladt Veronánál január 20-án. A balesetben tizenheten vesztették életüket. A súlyos tragédiáról most újabb döbbenetes részletek derültek ki.

A balesetet szenvedett diákok szülei még csak most kaphatták kézhez a magyarra lefordított baleseti jegyzőkönyvet, amely szerint a járművet illegálisan átalakították: a Setra típusú buszt 2003-ban 53 üléssel helyezték forgalomba, később a járművön 58 személy is elfért, de egy harmadik, 370 literes póttartályt is engedély nélkül szereltek be. A harmadik tartály gyanúja már februárban kiszivárgott, akkor cáfolták, most azonban ez áll a jegyzőkönyvben.

Egyéb súlyos hibát is felfedeztek a hatóságok a nyomozás során. A sofőrt, aki a buszt vezette, alvászavarral kezelték, s bár 2016 januárjától márciusáig felfüggesztették és levették a buszokról, áprilisban rehabilitálták az üzemorvosi papírok bemutatása után úgy, hogy elvileg a gyógykezelésre felírt gyógyszerek miatt nem vezethetett volna.

 

Forrás: Index

a Setra típusú buszt 2003-ban 53 üléssel helyezték forgalomba, és később – engedély nélkül – átalakítottak, így a járművön 58 személy is elfért.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×