Új köntöst kaptak a Brains-slágerek

Új köntöst kaptak a Brains-slágerek

Újabb különleges élménnyel gazdagodhatnak a zene szerelmesei Győrben, hiszen a Brains együttes a Vaskakas Művészeti Központban mutatja be szimfonikus koncertjét. November 15-én, a Bartók Terem színpadán ötven zenész szólaltatja meg a legnagyobb Brains-slágereket.

„Nagyon pörgős ez az évünk, ezt a Brains és az Irie Maffia nevében is mondhatom. Idén is rengeteg emberhez juttathattuk el a zenénket és a látványos show-kat” – mesélte Kéri András, azaz Mc Columbo, a Győr+ Rádióban, Kaszás Kornél műsorvezető kérdésére.

A Brains október végén klubturnéra indult, ezzel párhuzamosan, november 3-án pedig megkezdi Szimfonik turnéját is. „Kettős az őszi-téli szezon, mert azokban a városokban, ahol nincs lehetőségünk a teljes szimfonikus felállásban játszani, oda a hagyományos klubkoncerteket visszük” – magyarázta Columbo.

A Brains tavaly, a fővárosi Müpában szólaltatta meg először szimfonikus zenekar kíséretével a dalait, amelyre akkora volt az érdeklődés, hogy elővételben elfogyott minden jegy. „Már akkor megfogalmazódott bennünk a gondolat, hogy miként tudnánk kárpótolni azokat, akik nem jutottak be a koncertre. Idénre állt össze az ötlet kerek egésszé, így egy teljes turné keretében körbejárjuk az országot” – emelte ki a Brains frontembere.

A koncertek zenei producere Balázs Ádám, aki többek között a Mindenki, valamint a Testről és lélekről című filmek zenéjét is szerezte. „Szabad kezet adtunk neki, és bár pontos számot nem szeretnék mondani, több mint a dalok fele markánsan és karakteresen megváltozott” – mondta el Columbo.

Közben a Brains tagjai dolgoznak az új dalokon is, így a rajongók még idén számíthatnak újabb megjelenésre. A szimfonikus turné pedig a következő évben is folytatódik, viszont a győriek már novemberben átélhetik a nem mindennapi produkciót.

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×