Új lánglovagok és vízszállító a 'csapatban'

Új lánglovagok és vízszállító a 'csapatban'

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon az újonnan kiképzett tűzoltók június 12-ei kibocsátó ünnepségén hét duplafülkés, erdőtűz oltására alkalmas vízszállító és egy oktatási célokat szolgáló katasztrófavédelmi mobil labor jármű is rendszerbe állt.

A tiszthelyettesi fogadalomtételt és az újdonsült kollégák köszöntését követően Erdélyi Krisztián tűzoltó dandártábornok, főigazgató-helyettes hét megyei igazgatóság – köztük a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság - részére adott át ünnepélyes keretek között egy-egy duplafülkés vízszállítót, valamint a Katasztrófavédelmi Oktatási Központnak egy oktatási célokat szolgáló katasztrófavédelmi mobil labor gépjárművet.

 

 

A kibocsátó ünnepség alkalmával igazgatóságunk így nemcsak nyolc újonnan kiképzett tűzoltóval, hanem egy erdőtűz oltására alkalmas duplafülkés vízszállító gépjárművel is gazdagodott. A vízszállító jármű alkalmas arra, hogy vízszegény területeken biztosítsa a gépjárműfecskendők vízutánpótlását, de használható egy teljes raj szállítására és önálló beavatkozó járműként is bevethető az általános tűzoltási és az erdőtüzes oltási feladatok során.

A sikeres kezelői vizsgákat és a jármű rendszerbeállítását követően a készenlétben álló duplafülkés vízszállító tovább növeli a megye biztonságát, jól szolgál megyénk tűzvédelmének további erősítésére.

Az esküt tevő tűzoltók öthónapos kiképzést tudhatnak maguk mögött. A fiatalok kiválóan vették az első akadályt, mindannyian sikeresen elvégezték a tűzoltó szakképzést. A nyolc újonnan kiképzett tűzoltó közül négyen - Bucsi Bence tűzoltó őrmester, Kerekes Szabolcs tűzoltó őrmester, Somogyi András tűzoltó őrmester és Varga Áron Frigyes tűzoltó őrmester - a Győri Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon teljesítenek szolgálatot. Kiss Tamás Dávid tűzoltó őrmester és Takács Gábor tűzoltó őrmester a Mosonmagyaróvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon, Kiss Bence István tűzoltó őrmester és Sashalmi Tibor tűzoltó őrmester pedig a Kapuvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság Csornai Katasztrófavédelmi Őrsénél kezdte meg a munkát beosztott tűzoltóként.

 

 

Az újoncokat Sári Ákos tűzoltó alezredes, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese fogadta igazgatóságunkon, ahol gratulált nekik a képzés sikeres elvégzéséhez. Az igazgatóhelyettes elmondta, hogy az elmúlt hónapokban megkapták az elméleti alapokat, amelyre építkezni kell, de az igazi gyakorlati munka, a tűzoltóvá válás most kezdődik az új munkahelyükön, ahol számíthatnak az idősebb tűzoltók segítségére, tapasztalataikra. A fiatalokat arra kérte, hogy munkájukat kellő alázattal végezzék, törekedjenek arra, hogy szolgálati helyükön mielőbb igazi csapattaggá váljanak. Az igazgatóhelyettes búcsúzóul eredményes munkát, sok szerencsét és szép pályafutást kívánt mindannyiuknak.

 

Forrás: Katasztrófavédelem

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×