Új szövetségi kapitány a férfi kézilabda-válogatott élén

Új szövetségi kapitány a férfi kézilabda-válogatott élén

A Magyar Kézilabda-szövetség vezetői szerdán bejelentették: szerződést kötöttek Gulyás Istvánnal, a férfiválogatott új, főállású szövetségi kapitányával - olvasható a nemzetisport.hu-n.

Továbbra is magyar szövetségi kapitány dirigálja a férfi kézilabda-válogatottat, miután Gulyás István aláírta szerződését, melynek értelmében főállásban vezeti legjobbjainkat a 2022-es, szlovák-magyar rendezésű Európa-bajnokság végéig.

Az 51 éves szakember veszprémi irányítóként 84-szer szerepelt a válogatottban, kilencszeres magyar bajnok és legutóbb a Telekom Veszprém szakmai igazgatója volt.

A frissiben kinevezett kapitány a Nemzeti Sport kérdéseire válaszolva összefoglalta, milyen célokat tűz csapata és önmaga elé, illetve stábjával együtt milyen várakozásoknak szeretne megfelelni.

„Sokáig, a részletekre is kiterjedően egyeztettem a a szövetség vezetőivel, köztük Nagy Lászlóval, a férfiszakágért felelős alelnökkel – mondta Gulyás István. – A ránk váró feladatokat és a megoldásukat is világosan láttuk, ebben egyetértettünk, és csak ezután határoztuk meg a céljainkat. Konkrétabban arról van szó, temérdek a teendőnk, hogy előremozdulhasson a válogatott. Hogy csak a legfontosabbakat említsem, javítanunk kell a játékosaink erőnlétét, állóképességét, amely – láttuk a legfontosabb tétmérkőzéseken – némileg elmaradt a vetélytársakétól. Pedig ez az alapja mindennek, hiszen bírni kell az egyre nagyobb iramot, a fokozott meccsterhelést. Ebben egységesítésre is szükség lesz, hogy a korosztályos együttesekben is hasonló kondicionáló tréningeken erősödjenek a fiatalok, ne legyen nekik szokatlan az intenzívebb erőnléti edzés a felnőttek között. Emellett a legjobb, legeredményesebb taktikai variációk megtanítása, illetve megtanulása is elengedhetetlen. Ezt szeretném közösen kidolgozni Nagy Lászlóval és a másodedzővel, a mindenki által ismert és elismert, volt veszprémi irányítóval, Chema Rodríguezzel.”

A korábban a női válogatottnál Karl Erik Böhnt segítő, mostanában a Fradi női kézinél dolgozó norvég Tord Ellingsen lett az erőnléti edző, aki már ki is adta a programot a nyárra a bő keretnek.

A kapitány beszélt az aktuális feladatokról és az utánpótlásról is, hiszen a juniorok éppen korosztályos vb-re készülnek. Gulyás szerint közülük négyen-öten máris biztos tagjai a felnőttkeretnek, és ők csatlakozhatnak azokhoz, akik a gerincét alkotják majd csapatunknak a három év múlva esedékes hazai Európa-bajnokságon.

„Ez a hosszabb távú cél, de közben minden világversenyre ki kell jutni, még Tokióról sem mondtunk le – folytatta. – Az utolsó szalmaszál is reményt jelenthet, igyekezni kell megragadni. Az ősztől a januári Eb-re készülő magyar válogatottnak – és a válogatottért – mindent meg kell tenni, hogy tekintélyes csapat legyen és maradjon a nemzetközi elitben.”

A válogatott legközelebbi összetartását és az új keret kihirdetését szeptember végére vagy október elejére tervezik.

 

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Telekom Veszprém

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×