Új tantermek Győrzámolyon

Új tantermek Győrzámolyon

A Győri Tankerületi Központ négy járás 70 intézményének fenntartójaként közel 25 ezer diákot érintően gondoskodik a nevelő-oktató munka feltételeinek megteremtéséről. A nyári időszakban lezajlottak a szükséges iskolabővítési, karbantartási és felújítási munkák többek között Győrzámolyon is.

 

A Győrzámolyi Petőfi Sándor Általános Iskolában két új tanterem kiépítése történt meg a nyári szünetben.

Az intézményben évek óta növekszik a tanulói létszám, az elmúlt években 138-ról 235-re emelkedett, így szükségessé vált az iskola bővítése.

A 2018/19-es tanév kezdetén két új tanterem hozzáépítésével vált biztosítottá a tanulók elhelyezése. A bővítés a Győri Tankerületi Központ és Győrzámoly Község Önkormányzatának együttműködésében valósult meg 55 152 290 forint értékben.

A bővítéshez a Győri Tankerületi Központ közel 40 millió forintos forrással, új iskolabútorok beszerzésével, Győrzámoly Község Önkormányzata pedig több mint 22 millió forinttal járult hozzá. Önkormányzati forrásból készültek el az engedélyezési és a kiviteli tervek, valamint a munkálatok teljes körű megszervezését, a közbeszerzés lebonyolítását is az önkormányzat vállalta.

A két új tanterem megfelelő körülményeket biztosít a megnövekedett létszámmal induló 2018/19-es tanévhez.

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×