Újabb faházakat újítanak fel a Győrújbaráti Gyermektáborban - VIDEÓVAL

Újabb faházakat újítanak fel a Győrújbaráti Gyermektáborban - VIDEÓVAL

A tavaly elkezdett program folytatásaként újabb hat faházat újítanak fel.

Dr. Somogyi Tivadar alpolgármester pénteken elmondta, tavaly indult az az összefogás, amelynek révén megkezdődhetett a gyermektábor faházainak felújítása, komfortosabbá tétele. Akkor nyolc faházat újítottak fel, összesen 16 millió forint értékben. Azon vállalkozások neveit, amelyek támogatták a munkálatokat, dicsőségtáblán örökítették meg.

 

 

A házak padlóburkolatát kicserélték, belső festést végeztek, felújították a teraszokat, korlátokat, kicserélték a nyílászárókat és a zsalugátereket. Az épületek teljes külső szigetelést kaptak.

 

 

Az idén ez a munka folytatódhat hat ház felújításával. A cél érdekében a győri önkormányzat közérdekű kötelezettségvállalást szervezett, amelynek révén már eddig is több vállalkozás jelentkezett és további cégek jelentkezését várják a felújítási munkálatok támogatására.

 

 

A nyári szezonban a győri önkormányzat 2700 gyermek táborozását biztosítja az 1979 óta működő táborban, ezért is fontos feladat a kulturált körülmények között történő elhelyezés lehetőségeinek fenntartása. A mintegy 12 millió forintos felújítás június 4-én, hétfőn kezdődik, és a június 18-i első turnusra el is készül.

 

Kapcsolódó videónkat ITT nézhetik meg.

 

Papp Zsolt

Fotó: O. Jakócs Péter

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×