Újabb magyar film sikeréért szoríthatunk

Újabb magyar film sikeréért szoríthatunk

Vékes Csaba első rendezését, a Hetedik alabárdos című filmet a 41. Montreali World Filmfesztiválon vetítik először szeptember 2-án.

 

A Montreali World Filmfesztivál a nemzetközi produceri szövetség (FIAPF) által A-kategóriásnak minősített 15 filmfesztivál egyike a berlini, cannes-i és velencei mozgókép mustrákkal együtt. A Hetedik alabárdost az elsőfilmes versenyprogramban láthatja a közönség. A Bánki Gergely főszereplésével készült vígjáték a Filmalap fiatal tehetségeket támogató Inkubátor Programjának elsőként elkészült alkotása.

Vékes Csaba filmje egy humoros karriertörténet, amelyben a mellőzött színész egy váratlan felkérésnek köszönhetően az “örök statiszta” szerepből a teátrum vezető rendezőjévé válik. Innentől nem csak saját álmaiért, hanem az egész társulatért is küzdeni kezd. A napjaink színházi világában játszódó, szürreális elemekkel tarkított szatírából kiderül, a főhős mit tud kezdeni a számtalan buktatót rejtő vadonatúj megbízatással, és az is, mit szólnak ehhez a kollégái.

A címszerepben a Mi kis falunk sorozatból, a Brazilokból és Vranik Roland kultfilmjéből, a Fekete keféből is ismert Bánki Gergely látható. A további szerepekben Sárközi-Nagy Ilona, a debreceni Csokonai Nemzeti Színház művésze, Bezerédi Zoltán, Ónodi Gábor, Ujlaki Dénes, Mohai Tamás, Nagy Ervin, Murányi Tünde, Kalocsay Mercedes, Ruszina Szabolcs, Majzik Edit, Felhőfi-Kiss László, Dióssi Gábor, Pálos Hanna, Polgár Péter tűnik fel.

Jelenetfotó a Brazilokból – Bánki Gergely (Fotó: hirado.hu)

A Hetedik alabárdos szeptember 21-étől lesz látható a hazai mozikban, de a premier előtt már vetítik a nyíregyházi Vidor Fesztiválon és a miskolci Jameson CineFest versenyprogramjában.

Fotó: Magyar Nemzeti Filmalap

hirado.hu

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×