Újabb szakaszába lépett a 82-es felújítása

Újabb szakaszába lépett a 82-es felújítása

290 millió forintból végzik el, és előreláthatólag októberben fejezik be a 82-es főút felújításának azt az elemét, mely Győr-Kismegyernél mintegy 1600 méteres szakaszon a rossz minőségű aszfalt cseréjét is magában foglalja.

A Balatont Nyúl irányába megközelítők, vagy a mindennapokban egyébként is az érintett szakaszon ingázók érzékelhették, hogy komoly munkálatok kezdődtek a kismegyeri Napóleon-emlékmű és az autópálya között, a 82-es főúton. A mintegy 1600 méteres szakaszon ugyanis az elmúlt héten úgynevezett profilmarást végeztek a szakemberek, a munkálatok pedig a napokban a burkolat cseréjével folytatódtak. Információink szerint ez utóbbi 3 hetet vesz majd igénybe, ezután következhet csak az aszfaltozás.

 

 

Bár most az autósoktól némi türelmet kérnek a forgalom- és sebességkorlátozások miatt, de a közlekedést tekintve nagy szükség volt a felújításra hiszen balesetveszélyes volt az útszakasz, mely jelentős forgalmat bonyolít. A területen a későbbiekben az árkokat is kitisztítják, a kivitelező pedig várhatóan októberig végzi el a felújítással járó munkálatokat.

 

fotó: O. Jakócs Péter

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×