Ujhelyi: Európa vagy „Orbánisztán”

Ujhelyi: Európa vagy „Orbánisztán”

Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője és Pollreisz Balázs, az MSZP Győr és Környéke Szervezetének elnöke tartott sajtótájékoztatót csütörtökön, a Baross úton lévő Csónakos szobor közelében.

Győrben az összes szavazókörben, mind a 96-ban ott lesznek az ellenzék képviselői, hogy őrizzék a választás tisztaságát – jelentette be Pollreisz Balázs. Ujhelyi István pedig arról beszélt, hogy az MSZP az országban a 10.200 szavazókörből legalább 5 ezer helyen képviselteti magát, hogy a választási csalást megakadályozzák.

Ujhelyi bevezetőjében gratulált a győri női kézilabdacsapatnak a Bajnokok Ligája megnyeréséhez, majd rátért politikai mondanivalójára.

Úgy vélekedett, az európai parlamenti választáson az ország választhat Európa és „Orbánisztán” között.

 

Ujhelyi István és Pollreisz Balázs

 

Günther Oettinger uniós költségvetési biztos egy mai interjúban jelentette be, hogy ha Orbán elfordul az EU-tól, a befektetők elfordulnak Magyarországtól – fogalmazott Ujhelyi István. – Szerinte ennél egyértelműbb fenyegető üzenetet nem kaphattunk volna. Ezért nem lehet elégszer hangsúlyozni, május 26-án nem csak Európa és „Orbánisztán” között választhatunk, de kockáztatjuk az európai autóipar magyarországi jelenlétét is.

Nem kétséges, hogy arról döntünk, Európában akarunk maradni vagy kisodródunk onnan – fogalmazott Ujhelyi István.

Felidézte, hogy Győr-Moson-Sopron megye a rendszerváltás után jelentős autóipari beruházásokat vonzott, uniós csatlakozásunk óta pedig több mint 550 milliárd forint európai uniós forrás érkezett a Kisalföld térségébe.

A magyar kormány azonban ahelyett, hogy ünnepelné 15 éves tagságunkat, uszít Európa ellen – zárta mondanivalóját a politikus.

 

Gy.P.

Fotó: O. Jakócs Péter

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×