Újra „zakatol” a tengerimalac-vonat

Újra „zakatol” a tengerimalac-vonat

A Xantus János Állatkertben áprilistól minden nap tündéri látványossággal szolgálunk. A nagy sikerrel elindított, és hamar a látogatóink kedvencévé vált, „tengerimalac-vonatunk” újra minden nap 10.30 és 17.30 órakor menetrend szerint közlekedik.

„A vágányok mellett kérjük, vigyázzanak!” Mivel a szerelvény elég ijedős, a házirendet érdemes betartani: a vonat elhaladása idején ne álljunk közel, ne hangoskodjuk, ne próbáljuk megfogni az állatokat! Ha ezt mind megfogadjuk, nagyon vidám élményben lesz részünk. Az általunk kialakított magasított járatban, libasorban vonuló, tengerimalacokból álló „vonat”, nagyon mókás látványt nyújt, ahogy a rengeteg színes, borzas állatka egymás után igyekszik a kifutója felé, hogy végre élvezhesse a reggelijét. Hangos füttyögéssel, boldog sorban ügetnek a célállomás felé.

Természetes környezetükben a tengerimalacok 5–10 egyedből álló csoportokban élnek. A „társas ösztön" e kisemlősök szelídített változataiban is fennmaradt. Ha azt akarjuk, hogy az állatkánk jól érezze magát, vegyünk mellé társat. Fontos, hogy saját fajtájukkal is kapcsolatban maradjanak. A kölcsönös viszony pozitívan hat egészségükre, általában még az étvágyuk is jobb. A csapatukban szigorú rangsor uralkodik. Egyetlen, ivarérett hím áll a hárem élén, a csoportban lévő nőstények pedig egy jól meghatározott rangsor szerint élnek. A kölykökért a csapat minden tagja felelősnek érzi magát, együtt nevelik, gondozzák őket.

Rossz idő esetén – eső, vihar – a malackák „szerelvénye" nem közlekedik, az állatok egészsége érdekében. Megértésüket köszönjük!

Jöjjenek el és nézzék meg önök is ezt a vidám látványosságunkat, szeretettel várjuk látogatóinkat!

Szöveg és fotó: Xantus-állatkert

 

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×