Ungvári Miklós ötödik lett az EB-n

Ungvári Miklós ötödik lett az EB-n

Ungvári Miklós kikapott az elődöntőben, így korábban a bronzéremért küzdhetett, s végül az ötödik helyen végzett, míg Gercsák Szabina hetedik lett a varsói cselgáncs Európa-bajnokság pénteki versenynapján.

Friss információ:

A 73 kilogrammos Ungvári Miklós ötödik lett a varsói cselgáncs Európa-bajnokság pénteki versenynapján.

A 36 éves, Londonban olimpiai ezüstérmes Ungvári a harmadik helyért kiírt mérkőzésen a címvédő Rusztam Orujovval csapott össze, akit csak egyszer vert meg eddigi négy találkozójukon. A Rióban olimpiai második azeri dzsúdós - aki akkor az ötkarikás negyeddöntőben is jobbnak bizonyult Ungvárinál - ezúttal is fölényben volt, másfél percnél a földre döntötte a magyart, de a bíró visszavonta az először megítélt vazaarit. A háromszoros Európa-bajnok ceglédi versenyző nemsokára már két intésnél tartott, majd hat másodperccel a vége előtt megkapta a harmadikat is, ami az új szabályok szerint leléptetést jelentett.

"Nem tudtam ma igazán koncentrálni, és ha azt mondták volna előtte, hogy éremért küzdhetek, akkor elégedett lettem volna. Sajnálom ezt az érmet, az elődöntőben és a harmadik helyért is összejöhetett volna" - kesergett Ungvári a bronzmeccs után hozzátéve, a kettőből legalább az egyik mérkőzést meg lehetett volna nyerni.

Az egyéni küzdelmek első két napja után a 18 fős magyar küldöttség egy éremnél tart a lengyel fővárosban, a 48 kilogrammos Csernoviczki Éva csütörtöki harmadik helye révén. Pénteken további nyolc magyar lép tatamira a Torwar Arénában.

Korábban írtuk:

A 36 éves, olimpiai ezüstérmes Ungvári a 73 kilogrammosok elődöntőjében a 17 esztendővel fiatalabb azeri Hidajet Hejdarovval találkozott, aki eddig jobbára csak korosztályos versenyeken bizonyított. Eddig csak egyszer futottak össze, márciusban a bakui Grand Slam-viadalon a háromszoros vb-bronzérmes magyar nyert. A rendkívül ruganyos azeri nem mindennapi mérkőzésen vágott vissza a Torwar Arénában: a háromszoros Európa-bajnok magyart kétszer is intették, és már úgy tűnt, hogy hosszabbítás dönt majd, mígnem Hejdarov egy másodperccel a vége előtt, térdelő helyzetből elindított egy válldobást, melyre vazaarit kapott, s ezzel nyert.

A hét Eb-éremnél tartó ceglédi dzsúdós a harmadik helyért az azeri Rusztam Orujovval csap össze.

A 70 kilogrammosoknál vigaszágra került Gercsák Szabina délutáni első meccsén a svéd Anna Bernholmmal került szembe, akitől tavaly kikapott eddigi egyetlen meccsükön Zágrábban. A miskolciak 20 éves versenyzője - aki első felnőtt Eb-jén egy éve bronzérmet nyert - mindössze 21 másodpercet töltött a tatamin, ugyanis a skandináv ellenfél egy földharcban karfeszítéssel győzött. Így a korosztályos szinten olimpiai, világ- és Európa-bajnok Gercsák hetedikként zárt Varsóban.

MTI

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×