Ünnepeltek az önkéntes tűzoltók

Ünnepeltek az önkéntes tűzoltók

A rábapordányi Fáklya Tűzoltó Egyesület szervezésében zajlott ne nemrég az első önkéntes tűzoltó családi nap, amelyre a környékbeli önkéntes tűzoltók és családjaik is ellátogattak.

Így érkeztek barátok és kollégák Farádról, Szilsárkányból, Potyondról, Bogyoszlóról és természetesen a rendező Rábapordányt sem szabad kihagyni a felsorolásból.

Az első családi nap felvonulással vette kezdetét, amelyen a gyermekek is kivették részüket. A felvezetésért a szanyi motorosok feleltek, s a Rábapordányi Tűzoltószertártól egészen a Sportpályáig zajlott. Nem véletlen, hiszen a nap további programjai már itt zajlottak.

A köszöntőket Márkus János egyesületi elnök és Visy László polgármester mondta, majd következett a közös főzés. A résztvevők legnagyobb örömére nem csak az önkéntes tűzoltók kavargatták az ételeket, hanem fakanalat ragadt az Aranyeső együttes is. A helyi Vöröskereszt pedig palacsintával kedveskedett a családi napra látogatóknak.

A gyermekek egyik kedvence a régi lóvontatású kocsis-fecskendő volt, amit most ki is próbálhattak. A tűzoltó ügyességi versenyen is összemérhette tudását aki vállalta a kihívást. A vetélkedőn a gyerekek megismerkedhettek a rádió használatával és puttonyfecskendővel is gyakorolhatták a célba lövést. A porral oltó készülék működési elvét is elsajátíthatták, ami különösen hasznos lehet a mindennapok során. Persze voltak vidám feladatok is: mindenki élvezte a zsákba ugrálást, vagy éppen azt, amikor az egyensúlyukat kellett próbára tenni. A sorverseny jó hangulatban, fegyelmezetten zajlott, s a kicsik nagyszerűen oldották meg a rájuk bízott feladatot. A legtöbb gyermek által várt program azonban mégis az volt, amikor a település utcáin tűzoltóautóba ülve utazhattak. A rengeteg mosolygó szempár már jelezhette: nem kell tartani az utánpótlás problémáktól.

A felnőtteknek szerelési számokban kellett bizonyítaniuk, ahol kiderült: mindenki szívvel-lélekkel, s ami még fontosabb, biztos tudással dolgozik egy-egy káreset során. A családi napot végül a tábortűz zárta, amely a barátságot és az összefogás erejét jelképezte.

Forrás: Facebook

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×