US Open - Nadal negyedszer jutott döntőbe New Yorkban

US Open - Nadal negyedszer jutott döntőbe New Yorkban

A világranglista-vezető spanyol Rafael Nadal és a 28. helyen kiemelt dél-afrikai Kevin Anderson játssza a férfi egyes döntőjét a New Yorkban zajló amerikai nyílt teniszbajnokságon.

A pénteki elődöntőben mindkét játékos elveszítette az első szettet, de a 22 ászt szerváló Anderson a 12. helyen rangsorolt spanyol Pablo Carreno Bustát, Nadal pedig a 24. kiemelt argentin Juan Martín del Potrót győzte le négy játszmában. A 15-szörös Grand Slam-torna győztes Nadal - öt vereség mellett - tizedik alkalommal győzte le Del Potrót. Legutóbb a tavaly nyári olimpia elődöntőjében találkoztak, ahol az argentin nyert. Nadal negyedszer játszhat döntőt a US Openen, 2010-ben és 2013-ban megnyerte, 2011-ben viszont elveszítette a finálét.

Del Potro eddig egyszer, 2009-ben - éppen New Yorkban - nyert Grand Slam-tornát, és az elődöntőben Nadalt búcsúztatta, de ezúttal nem tudta megismételni a nyolc évvel ezelőtti bravúrt. Anderson és Carreno Busta korábban kétszer találkozott, és 2013-ban, valamint idén augusztus 9-én Montrealban is a dél-afrikai játékos győzött. Kevin Anderson eddig három ATP-versenyt nyert, Grand Slam-tornán pedig a 2015-ös US Open negyeddöntője volt a legjobb eredménye. Idén az ausztrál nyílt bajnokságon nem indult, Párizsban és Wimbledonban pedig a negyedik fordulóban búcsúzott.

Eredmények,

férfi elődöntő:

Anderson (dél-afrikai, 28.)-Carreno Busta (spanyol, 12.) 4:6, 7:5, 6:3, 6:4

Nadal (spanyol, 1.)-Del Potro (argentin, 24.) 4:6, 6:0, 6:3, 6:2

 

MTI
Fotó: Sports Illustrated

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×