Útfelújítások Győrben

Útfelújítások Győrben

Hamarosan megkezdődik a Honvéd utca és a Nagy Imre út szervizúti szakaszának felújítása…

Időrendben a Nádorváros és Marcalváros I. határán lévő Nagy Imre út szervizúti szakaszának felújítása kezdődik előbb, ahol a tavalyi év végén, a régóta tervezett felújítás kezdeti lépésénél, a régi burkolat elbontásakor jelezte a vízmű szolgáltató, hogy vezetéket kíván cserélni az útépítés ideje alatt. A kivitelezés a tél elmúltával most folytatódik, a jövő héten elkezdődhet az érdemi útépítés. – tájékoztatta lapunkat Máthé-Tóth Péter a győri Útkezelő Szervezet szóvivője. A felújítás során négy méter szélességű, autóval járható, szegélyekkel határolt utat építenek, a szegélyek mellett az autók számára gyephézagos betonelemekből egy-egy méter széles - fél kerékkel történő - várakozó felületet alakítanak ki az úttesten kívüli sávon.

 

Kovács Tamás önkormányzati képviselő elmondta, „a területen évekkel ezelőtt egy szisztematikus munka kezdődött, amelynek révén az itt található öt utcából hármat, a Leiningen, a Hajdú és a Gomba utcát már felújítottuk, és most érkeztünk el a Nagy Imre út szervizúti szakaszához. Tervszerűen haladunk a felújításokkal, amelyre a győri önkormányzat lakóutca-programja ad lehetőséget. Ez a fejlesztés azért is fontos az itt élők számára mert előtte évtizedeken át nem történtek útfelújítások Győr ezen területén. Az elkezdett munkát a jövőben hasonló tervszerűséggel szeretnénk folytatni.”

 

 

A nádorvárosi Honvéd utca felújítása is elindul a tavasz folyamán. Az Útkezelő Szervezet tavaly elkészíttette és engedélyeztette az útépítési tervet. A 152 méter hosszon új, 4,5 méter széles útburkolatot építenek, a társasházakkal szembeni oldalon szilárd burkolatú parkolókat alakítanak ki a szakasz elején párhuzamos, a szakasz közepétől merőleges beállású elrendezéssel. A társasházak felőli oldalon parkoló kialakításra nincsen lehetőség a sűrű garázs-és ingatlanbejáratok elrendezése miatt. – fejtette ki Máthé-Tóth Péter.

 

Dr. Dézsi Csaba András a városrész önkormányzati képviselője hangsúlyozta, ez a városi úthálózat egyik legrosszabb állapotú utcája, amely ráadásul nagy forgalmat bonyolít le, és parkolási nehézségek is jellemzik a területet. „Az itt élők számára ezért nagyon fontos beruházásról van szó, amelyhez képviselői forrást is biztosítottam, és kértem Borkai Zsolt polgármester segítségét annak érdekében, hogy az útfelújítással együtt a parkolók kialakítása is megtörténhessen. A fejlesztéssel egy szép, a közlekedés és a parkolás tekintetében is jól használható útszakasz jön létre.”

 

A két útépítés értéke bruttó 56 millió forint, amelyek önkormányzati forrásból valósulnak meg.

 

Papp Zsolt

Fotó: O. Jakócs Péter

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×