Útjavítások a Rabkertben és a Góré-dűlőben

Útjavítások a Rabkertben és a Góré-dűlőben

„A városrész szilárd burkolatú útjainak felújítása mellett nagy hangsúlyt fektetünk a murvás utak folyamatos karbantartására is – fogalmazott lapunknak dr. Dézsi Csaba András, Nádorváros önkormányzati képviselője. Hozzátette, a tél és főleg a csapadékos időjárás, a magas talajvízszint jelentősen rontotta a Góré-dűlő és Rabkert útjainak állapotát. Mivel egyre többen élnek életvitel-szerűen a kiskerti házakban, és egyre többen használják autójukat is rendszeresen a területen, ezért folyamatos lakossági igény a murvás utak rendben tartása.

Az önkormányzat mintegy 25 millió forintot biztosított a javításokra, murvapótlásokra. „Főként a főhálózati szerepben lévő utcákat javítottuk mindkét részen. A Rabkertben eddig nyolc, a Góré-dűlő területén négy utca újult meg. A Parti utca, a Hullám utca, a Rabkerti utca, a Fasor utca, a Kiskert utca, a Diófa utca szakaszosan gépi úton, a Nektár utca, a Zsilip utca, a Fagyöngy utca, a Jázmin utca, a Lugas utca és az Ádám utca kézi rendezéssel. Természetesen továbbra is folytatjuk a munkálatokat a pénzügyi lehetőségeink keretein belül.”

Kérdésünkre Máthé-Tóth Péter a győri Útkezelő Szervezet szóvivője kifejtette, Sáráson, a szentiváni kertvárosban, Sashegyen, a Góré-dűlőben, Rabkertben, vagy épp a Fazekas-vermekben egyre nagyobb az igény az utak állapotának javítására, aminek a szervezet úgy igyekszik megfelelni, hogy 50-75 millió éves keretet fordít ezen utak karbantartására. Ennek keretében a nagyobb forgalmú murvás utak javítását évente egyszer, vagy kétszer el tudják végezni. Az útkezelő a javítás után arra kéri a kiskert-tulajdonosokat, hogy a korábban elhelyezett 20 km/h sebességkorlátozás betartására azért is figyeljenek oda, mert – a biztonság mellett - ezzel hozzájárulnak a murvás út tartósabb élettartalmához is.

 

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×