Utolsó simítások a 83-as bevezetőjén

Utolsó simítások a 83-as bevezetőjén

Az utolsó simításokat végzik a szakemberek a 83-as főút bevezető szakaszán. Erről Kara Ákos országgyűlési képviselő és Borkai Zsolt polgármester számoltak be hétfőn.

A közel 1 kilométeres szakaszt 2x2 sávosra bővítették, valamint turbó körforgalommá építették át az autópálya és a 83-as, illetve a Mérföldkő utcánál lévő csomópontokat. „Az elmúlt időszakban komoly, megfeszített munka zajlott a bevezetőn, közel 1 kilométer hosszan a meglévő 2x1 sávos útból, 2x2 sávos készült, a szakemberek turbó körforgalommá alakították az autópálya és a főút keresztezésénél, valamint a Mérföldkő utcánál található csomópontokat” – mondta a Győr Plusznak Kara Ákos. „Az első két körforgalom turbósítása 2017 karácsonyára készült el, idén márciusban pedig a harmadik körforgalom kiépítése és a közvilágítás átépítése kezdődött el” – tette hozzá az országgyűlési képviselő. „A műszaki átadás-átvétel lezárult, jelenleg a szükséges pótlásokat, javításokat és a végleges forgalomtechnika kialakítását végzi a kivitelező” – hangsúlyozta Kara Ákos.

 

Kara Ákos és Borkai Zsolt

 

„Nagyon sok baleset történt ezen a részen, ezért tartottuk nagyon fontosnak, hogy kormánytámogatást szerezzünk a kritikus útszakasz átépítéséhez” – emelte ki Borkai Zsolt. „ A város, de az egész régió szempontjából fontos beruházás 1,7 milliárd forint kormányzati támogatásból valósult meg, jól példázva azt, hogyan tud együttműködni város és kormány egy fontos cél érdekében” – tette hozzá a polgármester. „Én magam is rengeteget járok erre, saját példámból is mondhatom, jól működnek a turbó körforgalmak, a 2x2 sáv pedig felgyorsítja a forgalmat” – hangsúlyozta a városvezető.

 

 

Ezekben a napokban a 83-as út bevezetőszakaszán még kisebb-nagyobb munkák zajlanak, a projekt hivatalos átadása pedig a tervek szerint július végére várható.

 

Zká
Fotó: O. Jakócs Péter

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×