Üvegpálya épül a Széchenyi téren

Üvegpálya épül a Széchenyi téren

Izgalmas mérkőzéseket és rengeteg kísérőprogramot ígér az Éltex 31. Országos Egyéni Squash Bajnokság, amelynek leglátványosabb mérkőzéseit a Széchenyi téren felállított üvegpályán rendezik.

Ismét egy újabb sportág, amelyben országos szintű versenynek ad otthont városunk: Május 30. és június 2. között Győr rendezi a fallabda OB-t. Bár a legtöbb mérkőzést a Teniszcentrum pályáin játsszák, a legfontosabb meccsek a Széchenyi téren felállított üvegpályán zajlanak majd esténként. Ezek a mérkőzések tehát nem csak izgalmasnak, de nagyon látványosnak is ígérkeznek. „Az üvegpályás rendezést tavaly kezdtük, és népszerűsége miatt mindenképp folytatni szerettük volna.” – mondta el Krajcsák Márk, a Magyar Fallabda Szövetség elnöke, aki azt is elárulta, hogy a Győrben folyó szakmai munka elismerése miatt hozták a programot a városba, ahol országosan is egyedülálló dinamizmussal fejlődik a sportág. Hozzátette, elnökként színvonalas és sikeres rendezéssel, versenyzőként a bajnoki cím – amelyet már 14-szer elhódított, de legutóbb nem sikerült – visszaszerzésével lenne elégedett.

 

 

„Győr törekszik arra, hogy minél több mozgási lehetőség álljon rendelkezésére az itt élőknek, a rangos sportesemények rendezése pedig a sportágak népszerűsítésében játszik fontos szerepet.” – fejtette ki Radnóti Ákos alpolgármester, aki reményét fejezte ki, hogy az OB meccsei után még az eddigieknél is többen ragadnak ütőt, és ismerkednek a gyakorlatban is a fallabdával.

 

 

A mezőny egyébként nagyon erős, a több mint száz résztvevő profi játékos közül többen is képesek világszintű teljesítményre. Az izgalmas összecsapások mellett pedig látványos kiegészítő programokkal is készülnek a szervezők. Csütörtöktől vasárnapig - iskolák bevonásával - számos sporteszközt lehet majd kipróbálni, megismerkedhetünk többek között a tenisz, asztalitenisz, darts alapjaival, lesz fittségi próba, ügyességi akadálypálya, bemutató edzések, nyereményjátékok is.

 

 

Az esemény hivatalos sajtótájékoztatóján egyébként több sportoló is részt vett, a hölgyek közül Chukwu Hannah, 16 évesen első a magyar felnőtt ranglistán és harmadik a 17 évesek világranglistáján. A versenyző a Győrplusznak elmondta, tavaly negyedik lett, de az idén a döntőbe akar kerülni. „Bizakodó vagyok, hiszen az utóbbi időben többször is legyőztem az elmúlt év bajnokát.” A szintén válogatott és ranglista hatodik Boros Dávid is nyilatkozott portálunknak, ő a harmadik helyezést tűzte ki célul maga elé. „A legnagyobb riválisokkal csak a négy között kerülhetek össze, így megvan az esélyem a célom eléréséhez.”


Szerző: Papp Zsolt
Fotó: Mekliz Fotóstúdió/Raczenböck Aliz

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×