Üzemanyagszállító kamion borult árokba Győrasszonyfánál - megindult a forgalom

Üzemanyagszállító kamion borult árokba Győrasszonyfánál - megindult a forgalom

A tartályok megsérültek, ezért a mentés idejére a baleset helyszínének környékét a hatóságok lezárták. Kora délután indulhatott meg újra a forgalom.

 

15.05:

Egy sávon megindulhatott a forgalom Tarjánpuszta és Győrasszonyfa között, ahol délelőtt borult árokba egy üzemanyagot szállító kamion.

Két daru segítségével kerekeire állították a kamiont és egy tarjánpusztai telephelyre vontatják, ahol biztonságos körülmények között, tűzoltói biztosítás mellett fejtik át az üzemanyagot egy másik szállító járműbe - tájékoztatott a Katasztrófavédelem.

11.00:

A balesetben személyi sérülés nem történt, azonban a kamion tartályainak tetején lévő dómfedeleknél szivárgott, helyenként folyt az üzemanyag.

A győri és pannonhalmi hivatásos, valamint a pannonhalmi önkéntes tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával megkezdték a mentési munkálatokat. A helyszínen folyamatos mérések végzésére a balesethez riasztották a katasztrófavédelmi mobil labort is, a tűzoltók pedig védősugarak biztosítása mellett tapaszokkal és leszorítással megszüntették az üzemanyag szivárgását és értesítették a környezetvédelmi, valamint a vízügyi hatóság munkatársait.

Két daru érkezik a helyszínre, hogy az árokba dőlt kamiont kerekeire állítsa, ezt követően történhet meg az üzemanyag átfejtése a szállító cég által biztosított mentesítő járműbe. A katasztrófavédelmi igazgatóság munkatársai a társhatóságokkal együttműködve végzik a káreset felszámolását, azonban a szakszerű beavatkozás és gyors szakmai együttműködés ellenére is várhatóan elhúzódó munkálatokra kell számítani, ezért kérjük a közlekedésben résztvevők a torlódások elkerülése érdekében kerüljék az érintett útszakaszt.

9.10:

A tartályok szivárgását a tűzoltók megszüntették, az üzemanyagot egy másik járműbe fejtik át.

Korábban írtuk:

32 ezer liter üzemanyagot szállító kamion borult árokba a Tarjánpuszta és a Győrasszonyfa közötti úton. A balesetben a tartályok megsérültek és folyik belőlük az üzemanyag, ezért a hatóságok a helyszín száz méteres körzetét lezárták. A győri és pannonhalmi hivatásos, valamint az önkéntes tűzoltók megkezdték a mentési munkálatokat és értesítették a környezetvédelmi, valamint a vízügyi hatóság munkatársait. A helyszínen lakosságvédelmi intézkedésre nincs szükség. A jármű vezetőjét a mentők vizsgálják.

Katasztrófavédelem

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×