09.02.-03. V. Szigetköz Agility Kupa

09.02.-03. V. Szigetköz Agility Kupa

Ismét egy izgalmas versenyre várják a kutyabarátokat a Győrzámolyi Sportpályára, ahol szeptember 2-án és 3-án, immár ötödik alkalommal rendezi meg a Szigetköz Agility Kupát az A-Team Győri Agility Egyesület, amelyre az ország minden tájáról, Szlovákiából és Ausztriából összesen 140-en neveztek.

A verseny mindkét nap 9:00 órától várhatóan délután 17:00 óráig tart. Az idei libereci világbajnokságra kijutott magyar válogatott tagjai közül is jó néhányan indulnak, tehát Magyarország legjobb agilitysei közül is láthatunk majd  néhányat. Az idén Olaszországban az Európa Bajnokságon bronzérmet nyert medium csapatból hárman állnak rajthoz Európa-bajnoki bronzérmes kutyájukkal. Ács-Kövesi Ágnes IKE, Szabó Adrienn Nandó és Pirity Árpád Demó nevű kutyájával is az indulók között lesz.

 

 

Az agility egy olyan kutyás sport, amely minden kutyafajta számára nyitott (társasági kutyák és keverékek számára is). A verseny a díjugratáshoz hasonló, egy pálya 15-20 akadályból áll, amelynek sorrendje és útvonala versenyenként különbözik. A verseny végén értékelik az egyes köröket, itt elsősorban a hibátlanság számít, a gyorsaság csak másodlagos szempont. Mérettől függően három kategóriában versenyezhetnek a kutyusok: mini (35 cm marmagasság alatt), midi (35-43 cm marmagasság között) maxi (43 cm marmagasság felett) .

 

 

A mozgásigényes kutyafajták (pásztor- és terelőkutyák (pl.border collie, sheltie, puli, pumi, mudi) vadászkutyák, (pl. foxi, westie, vizsla, terrierek, agár, stb.) számára az agility kitűnő sport, hiszen - leköti a fölös energiáikat, - növeli fegyelmezettségüket (játszva tanulnak), - fejleszti koncentráló készségüket és kitűnő izomzatot, kondíciót biztosít számukra.

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×