Vágyakozó rajzok

Vágyakozó rajzok

Erdélyi Tibor ceruzarajzaiból nyílik kiállítás április 4-én 17 órakor a győri Generációk Háza Művelődési Központban, amely egy hónap át látogatható.

Erdélyi Tibor 25 éves győri fiatalember rajztehetségére már óvodás korában felfigyeltek szülei, ezért is íratták be a Kovács Margit iskola képzőművészeti osztályába. Az intézmény rajztanára szerettette meg vele igazán a rajzolást, itt sajátíthatta el a technikai tudnivalókat. Számtalan pályázaton a legjobbak között szerepeltek alkotásai. Végül fafaragóként végzett az iskolában. Igaz, szakmájában nem tudott elhelyezkedni és azóta sem gyakorolta a fafaragás művészetét. Jelenleg karbantartóként dolgozik az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézményben.

 

Néhány évre hobbijval, a rajzolással is felhagyott, amikor elveszítette ikertestvérét, aki szintén lelkes rajzoló volt. Néhány hónappal ezelőtt érzett késztetést újból arra, hogy ceruzát ragadjon, kedvenc énekesnőjének, Rihannának a portréját másolta le egy fotóról. Azóta is folyamatosan rajzol, a másolást felváltották a saját kútfőből, képzeletből származó alkotások. Mostanra a saját egyéni stílusában rajzol, egyedi látásmódját ismerhetjük meg képei által.

 

 

Tibor azt mondja, alig várja, hogy kiszakadhasson a valóságból, hogy hobbijának hódolhasson, hogy papírra vethesse érzéseit. Elsősorban portrékat rajzol, az arcokon a vágyakozást, a merengést, az igaz emberi érzéseket jeleníti meg.  A fénykép minőségű portrék elkészítésére kell is elegendő idő, de a végeredmény magáért beszél.

 

 

A fiatalember kísérletezik azzal is, hogy megörökítse a folyadék „esését”, minél élet hűbben adja vissza akár egy csepp bor útját is az üvegtől a felszínig.

Tibor azt mondja, rajzai nem öncélúak. Nem csupán önmaga kedvtelésére alkot, hanem szeretné visszaadni azt a sok szeretet,törődést, amit édesanyjától, barátaitól, munkatársaitól kap.

 

 

A Generációk Házában 12 alkotást állít ki, abban reménykedik, hogy az összes képe gazdara talál. A befolyt összeget pedig a Gézengúz alapítványnak ajánlja fel.

Az amatőr művész elárulta, már egy újabb kiállításra is készül, amely július 4-én nyílik a József Attila Művelődési Házban. A nyári tárlaton élete fontos pillanataiba enged majd betekintést rajzain át a nagyközönségnek.

 

F.G.

Fotó: Erdélyi Tibor

 

 

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×