Varga Norman megérkezett Angliába

Varga Norman megérkezett Angliába

Angol földre Varga Norman, az a 25 éves ifjúságvédő, aki már két hónapja fut Budapesttől London felé. Az 50 napig tartó kampány 3 nap múlva ér véget az Olimpiai Játékok helyszínére való ünnepélyes megérkezéssel.

Hamarosan véget ér Varga Norman 50 napon át tartó küzdelme, aki futva teszi meg a Budapesttől az Olimpiai Játékok helyszínéig tartó több mint kétezer kilométeres távot. A "Londonfutó" június másodikán indult Budapestről, azóta keresztül futott már Ausztrián, Németországon, Franciaországon, Luxemburgon, Hollandián és Belgiumon is. Norman egy francia tengerparti szakasz néhány napos teljesítése után ma hajnalban érkezett meg az Egyesült Királyságba. Az Északi-tengert a La Manche csatornán szelte át komppal Calais és Dover között, helyi idő szerint kicsivel öt óra után lépett Angol földre.

 

 

"Nagyon megviselt az elmúlt néhány nap, mivel a szervezetem már jócskán megérzi az óriási igénybevételt és a kialvatlanságot. A hajnali kompozás miatt csak négy órát tudtam aludni, ami tovább rontotta az állóképességem, de természetesen a mai futás sem maradt el! Már nagyon várom, hogy találkozhassak az engem Londonban váró magyarokkal és külföldiekkel" - meséli Varga Norman, aki három nap múlva, a kezdőünnepségre időzítve érkezik meg az Olimpiai Játékok helyszínére.

 

 

Az ifjúságvédő futót a brit fővárosban több százan várják már, akik természetesen hosszabb-rövidebb távon csatlakozhatnak is majd az Európán átívelő futás befejezéséhez. Norman a hivatalos teendők és megjelenések után augusztus elsején indul vissza Magyarországra.

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×