Városszerte nyírják a füvet

Városszerte nyírják a füvet

A GYŐR-SZOL Zrt. Városüzemeltetési és Kivitelezési igazgatóságának koordinálásában elkezdődött a városban a közterületi fűnyírás.

 

A munka kezdete előtt a szakemberek ellenőrizték a gépek forgó alkatrészeit és azok kenését, megélezték a fűnyírók késeit, ahol kell, ott pótolták a védő burkolatokat.

A városi úthálózatban számos körforgalom terelő szigete füvesített. A lombkorona nélküli, általában domború kialakítású zöld szigeteken korábban növekedésnek indul a fű, ezért a Győr-Szol Zrt. ezeken a helyszíneken kezdte el a fűnyírást.

Napjainkban már folyamatban van többek között a lakótelepi zöldterületeken, a parkokban és az egyéb városi zöldterületeken is a fűnyírás, a tevékenységben a Győr-Szol Zrt. koordinálásában összesen több mint 25 darab önjáró, nagy teljesítményű fűnyíró gép vesz részt. A szolgáltató figyel arra, hogy a fűnyírás lehetőség szerint ne rontsa az utcák és járdák elvárható köztisztaságát, ezért a fűnyírókat rövid időn belül seprőgépek kísérik, míg más helyszíneken kézi légfúvóval tüntetik el a burkolatra került nyiradékot. A fűnyíráshoz kapcsolódóan a szakemberek türelmet kérnek, hiszen a gépek egyszerre nem lehetnek ott minden helyszínen.

Az előző évek tapasztalatai alapján várható, hogy az első fűnyírási kör befejezése egyben a második kör kezdete is lesz.

 

Forrás és fotó: Győr-Szol Zrt.

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×