Versek és képek a költészet napja alkalmából

Versek és képek a költészet napja alkalmából

Az Író Alkotók Klubja és a Győri Fotóklub Egyesület közös kiállítással ünnepelte meg a Költészet napját szerdán, a Vasutas Művelődési Házban.

A tárlatmegnyitón kiderült, az Író Alkotok Klubjának tagjai tucatnyian vannak és minden korosztály képviselteti magát. A négy éve ezen a napon alakult társaság célja a kortárs irodalom népszerűsítése. Havonta saját újságot készítenek, egyre több rendezvény vendégei, és tavaly a Győri Könyvszalonra jelent meg első Antológiájuk.

 

Keresényi Éva költő megnyitóbeszédében elmondta, hol a képekre születnek a versek, hol pedig a versekre születnek a képek. Kölcsönösen hatnak egymásra a fotósok és a költők. "Amikor a képekre a verseket írok, számomra az első benyomás a fontos. Szíven üt az érzés, amikor meglátok egy képet, nem tudok szabadulni a látványtól, érzéseket vált ki belőlem, amely a fotós profi munkáját dicséri. Az az igazi, amikor a fotósnak és a költőnek a lelke találkozik és ezt a külső szemlélő is érzékeli. A fotó emeli a verset, a vers pedig a fotót" - hangsúlyozta Kerecsényi Éva.

 

Virág Lajos fotóművész pedig arról beszélt, hogy ezen a kiállításon a művészetek találkoznak egymással. A fotók és a versek összhangja az egymásra találás a lényeg. A fotós és a költő is saját élményanyagából táplálkozik, ez köszön vissza az alkotásaikról. „Azt pedig mindenki maga döntse el, hogy tetszik-e neki a fotó, a vers és ezek összhangban vannak-e egymással.” - hívta fel a figyelmet a fotóművész.

A tárlat a Vasutas Művelődési Házban (Győr, Révai u. 5.) tekinthető meg április 30-ig naponta 10 és 17 óra között .

 

F.G.

fotó: v. Bognár Imre Tivadar

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×