Vihar csapott le Győrre - fotók, videók

Vihar csapott le Győrre - fotók, videók

Bár volt már zivatar ma, arra senki sem számított, ami kettő óra körül történt Györben: a vihar iszonyatos erővel csapott le a városra.

A megyeszékhely tűzoltóit több tucat káresethez riasztják

Leszakadt faágak és elektromos felsővezetékek miatt riasztják Győr-Moson-Sopron megye tűzoltóit a térségben kitört heves zivatar után. Győr belvárosában egy lehasadt fa járókelőkre zuhant, a mentésben a megyeszékhely hivatásos tűzoltói vettek részt. A mentők két embert súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba. Ugyancsak Győrben egy húsz méteres fa gyökerestől kifordult a földből, egy villanyvezetéket is leszakított. Több helyen húsz-huszonöt centiméter átmérőjű faágak hasadtak le és akadályozták a forgalmat. A győri és a csornai hivatásos tűzoltók eltávolították őket az úttestről. Az egységek amint felszámoltak egy káreseményt, azonnal vonulnak a következő helyszínre.

A helyi hivatásos tűzoltók melett a győrszemerei önkéntesek is segítenek a romok és a leszakadt faágak eltakarításában. 

 

Korábban írtuk

A Klastrom udvarán történt balesetben információink szerint két hölgy sérült meg, akik nem a szálló vendégei. A helyszíni ellátást követően a mentők kórházba szállították őket.

Egy maroknyi jég a Szabolcska utcából...

Erős széllökéssel érkezett a jéggel kísért eső Győrre, 14 óra körül, szinte a semmiből csapott le. Bár volt már ma is zivatar, ilyenre senki nem számított.

Videó a viharról ITT!

Kültéri mennyezetet is bontott a vihar

Mi is jócskán kaptunk belőle. A Földes Gábor utcáról nyíló szervízút fölött átívelő ház állmenyeztetét is megrongálta az erős széllökés. Szerencsére személyi sérülés nem történt, bár sporszerkesztő munkatársunk autója mellett közvetlenül csapodott a földbe a leszakadó gipszkarton darab. Jelenleg a szervízútra a Földes Gábor utca felől nem lehet behajtani, kérjük erre figyeljenek.

Döbbenetes videó a Győr+ székház elől!

A Földes Gábor utca felől lezárták a szervízutat!

Sajnos rosszabb hírt is kaptunk, hiszen a Belvárosban, a Klastrom udvarán egy hatalmas fa is megszenvedte a vihart. – Leszakadt egy húsz méter magas fa vastag ága a péntek kora délutáni viharban egy győri hotel udvarában, két ember megsérült, őket a mentők kórházba vitték - tájékoztatta az MTI-t a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Ruskáné Takács Anita elmondta, hogy a vihar következtében több fa is kidőlt és faágak szakadtak le.  A tűzoltók egymás után hárítják el a károkat.

A Klastrom udvarán egy faág letörése miatt személyi sérülés is történt

Városszerte nagy a kár, a katasztrófavédelem munkatársai hatalmas erőkkel dolgoznak, kérjük mindenki türelmét.

Győr+, gyor.katasztrofavedelem.hu, MTI

Fotók: Győr+, beküldött

 

Csatolt galéria: Hatalmas vihar csapott le Győrre
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×