Riasztást adtak ki a viharos szél miatt - erre figyeljenek!

Riasztást adtak ki a viharos szél miatt - erre figyeljenek!

Szeles, hűvös, csapadékos szerdára készülhetünk, a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70-90 km/h-t. A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság is felhívja a lakosság figyelmét a veszélyekre!

 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat másodfokú riasztást adott ki megyénkre széllökések veszélye miatt.

A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 90 km/h-t

A katasztrófavédelem is figyelmeztet:

A figyelemfelhívást Ruskáné Takács Anita tűzoltó főhadnagy, sajtószóvivő juttatta el lapunknak, mely szerint az ilyen erős széllökések faágakat törhetnek le, fákat dönthetnek ki, amelyek közlekedési akadályokat képezhetnek. A szél megbonthatja az épületek tetőszerkezetét, megrongálhatja az energiaellátás és a távközlés vezetékeit. Ahol az Országos Meteorológiai Szolgálat riasztása életbe lép, zárják be az ajtókat, ablakokat, és ha tehetik, ne menjenek a szabadba. A ház környékén lévő tárgyakat, kerti bútorokat, szerszámokat, cserepes növényeket tanácsos bevinni az épületbe, mert ezek károkat okozhatnak, ha a szél felkapja őket.

Erős szél esetén az elektromos hálózatban károk keletkezhetnek, így a szolgáltatásban is hosszabb-rövidebb ideig tartó zavarok lehetnek. Ha valaki leszakadt elektromos vezetéket, vagy sérült közműhálózatot észlel, ne közelítse meg, hanem hívja a 112-es segélyhívó számot.

A meteorológiai előrejelzések szerint nemcsak eső, hanem helyenként havas eső, vagy hó is eshet, ezért az elkövetkező napokban megváltozott útviszonyokra lehet számítani. A hideg időjárás miatt a fűtési időszak is kitolódik, sok háztartásban fűtenek még. Ahol nyílt égésterű fűtőberendezés üzemel, ott a szén-monoxid-mérgezés megelőzése érdekében gondoskodjanak a rendszeres szellőztetésről.

Korábban írtuk:

Országszerte felerősödik, nyugaton, északnyugaton viharossá fokozódik az északnyugati szél.

Sokfelé várható eső, havas eső, hegycsúcsainkon havazhat is. A hajnali 3 fok után napközben nem várható változás hőmérsékletünkben - az előrejelzések szerint a szerdai csúcshőmérséklet +3 fok körül alakul. Késő estére 0-1 fokig hűl a levegő.

Az aktuális időjárásról ITT kaphat információt!

Országos Meteorológiai Szolgálat

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×