Világrekord: gyermekek a magasban

Világrekord: gyermekek a magasban

Közel ötszázan gyűltek össze, hogy gyermekeikkel együtt részt vehessenek egy világrekord felállításában. „Az egy időben magasba emelt gyerekek számának világrekordjára” vállalkoztak az egybegyűltek.

Vasárnap ugyanis 11 órakor országszerte több mint húsz városban, más-más helyszíneken, de mégis egyszerre emelték fel a gondoskodó szülői karok a gyermekeket. Győrben a családi rendezvénynek az ETO Parkban található Fonódó adott otthont.

Az Emeljünk a magasba minél több gyereket! elnevezésű esemény a Három királyfi, három királylány Mozgalom szervezésében indult útjára, egy rendhagyó állomásaként annak a sokszínű rendezvénysorozatnak, amelyet 2018-ban, a családok évében hívnak életre. Az országos megmozduláshoz többek között a Four Rivers Chapter Hungary is csatlakozott.

„A Három királyfi, három királylány Mozgalomnak, illetve magának a kezdeményezésnek is az a célja, hogy a gyermekvállalást népszerűsítsük, összehozzuk a családokat a programokra, és nem utolsósorban értéket teremtsünk a jövő generációjának” – mondta portálunknak Tevesz-Fejes Zsófia, a Három királyfi, három királylány Mozgalom Győri Szervezetének vezetője.

A világrekord-kísérletet természetesen gyermekeknek szóló programok is színesítették: Törekyné Nagy Zsuzsanna népi énekekkel, ölbéli játékokkal kedveskedett az apróságoknak, a játszóházáról ismert Balázs bácsi pedig rajzolni hívta a kreatív csemetéket.

„Örömmel jöttem az eseményre, hiszen kétgyermekes anyukaként tudom, milyen fontos a legkisebbekre való odafigyelés is. Sok az ismerős család a foglalkozásaimról, koncertjeimről, különösen jó érzés velük ilyen keretek között is találkozni, a gyermekekkel pedig játszani, énekelni és mondókázni” – hangsúlyozta Törekyné Nagy Zsuzsanna, az Aranykapu Zenekar énekesnője és a győri Kerekítő foglalkozások vezetője.

Az eseményen a győri kulturális, valamint a sportvilág képviselői is jelen voltak. Horváth Krisztián, a Győri Balett táncosa nemcsak a Fonódó munkatársaként – ahol pilates órákat és személyes tanácsadást tart gyermekeknek – hanem, mint büszke nagybácsi érkezett. „Izgatottan jöttem ma, hogy a bátyámmal együtt felemelhessük a gyerekeket. Nagyon fontosnak tartom a jövő generációjáról való gondoskodást, és örülök, hogy tanárként hozzá is járulhatok a fejlődésükhöz” – fejtette ki a balett-táncos.

A győri Női Felnőtt Kosárlabda Klubot három játékosa képviselte –Török Ágnes, Simon Anikó és Szabó Petra – akik részeseivé kívánták válni a nem mindennapi kísérletnek.

Kertész Tamás kosárlabdaedző kislányával érkezett a világrekord-kísérletre. Portálunknak elmondta, hogy számára elengedhetetlen ilyenkor, hogy kicsit lelassítson, megálljon, és a gyermekek szemszögéből nézze a világot. Az edző úgy véli, hogy ehhez a nézőpontváltáshoz fel kell emelnünk a kicsiket, hiszen nemcsak mi tanítjuk őket, ők is tanítanak minket.

A közös éneklés, mondókázás után, az izgalmas visszaszámlást követően, pontosan 11 órakor a szülői karok a magasba emelkedtek, a felemelt csöppségek pedig boldogan, mosolyogva élhették át a kivételes pillanatot: minden szem rájuk szegeződött, minden kar őket ölelte. A világrekord felállítása közös erővel sikerült: az országban többezer gyermeket emeltek fel ugyanazon időpontban szüleik, a négyhetes babától egészen a 13 éves nagyfiúig.

 

Horváth-Simon Barbara
Fotó: Marcali Gábor

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×