Villámshowt és felhőszakadást hozott az éjszaka a Dunántúlra

Villámshowt és felhőszakadást hozott az éjszaka a Dunántúlra

Zivatarlánc vonult végig a Dunántúlon szombat hajnalban, volt olyan hely, ahol több mint egyhavi csapadék hullott.

Jelentős felfrissülésnek örvendhetnek a Dunántúlon élők, ahol szombat hajnalban zivatarlánc söpört végig, mely sok helyen villámfényessé tette az éjszakai órákat, helyenként pedig több mint egyhavi csapadék zúdult le.

Győrszentivánon 43 milliméternyi csapadékot mértek

A Veszprém megyében található Kislődön szombat reggelig pl. 67 mm-t mért automatánk, összehasonlítás képpen az augusztus havi átlag 50-60 mm körül mozog.

A vihar a tűzoltóknak is adott munkát bőven, erről ITT számoltunk be.

Szombaton a változóan, többször erősen felhős időben zápor, zivatar főként a Dunántúl keleti felén, a főváros környékén, majd egyre inkább északon, északkeleten alakulhat ki. Keleten a déli-délnyugati, máshol egyre inkább az északi-északnyugati szelet kísérhetik élénk lökések. Délután 25-33 fok várható, keleten, délkeleten lesz melegebb.

Kelet kivételével hidegfronti hatás nehezíti életünket.

Visszatér a kánikula, majd kedden újabb hidegfront jön

Vasárnap országszerte sok napsütésre, kevés felhőre van kilátás, csapadék nem várható. Keleten, északkeleten eleinte élénk lehet az északi-északkeleti szél, majd délutánra ott is gyengül a légmozgás. Hajnalban 14-20, délután 28-33 fokot mérhetünk.

Hétfőn is sok lesz a napsütés, csak kevés felhő lesz az égen, csapadéknak kicsi az esélye. A délies szél többfelé megélénkül. A reggeli 13-20 fokot követően napközben 31-36 fokra készülhetünk.


Forrás: Időkép
Nyitókép: illusztráció

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×