Viseld magadon az áramlást!

Viseld magadon az áramlást!

Napjainkban reneszánszukat élik a vászontáskák. Vannak, akik “zöld” gondolkodás miatt, és akadnak, akik a design vagy a praktikum alapján választják ezeket. Abban viszont megegyezhetünk, hogy bármi is az ok, a hétköznapi használat mellett igazi önkifejező felület lehet egy-egy csinos darab.

A győri áramlás megannyi területen és fronton zajlik, a művészvilágban viszont szinte kézzel tapintható a jelenléte. A Győr 2023-as pályázatunk kapcsán egy olyan grafikusművészt kértünk fel a mi saját táskánk megálmodására, akit ízig-vérig „győrikumnak” nevezhetünk termékeivel, munkáival együtt.

 

Egy nagyon játékos, mozgalmas és trendi vászontáska az áramlás jegyében

 

Csermák Zsuzska a középiskolai tanulmányait a Péterfy Sándor Evangélikus Gimnáziumban végezte, ami saját bevallása szerint nagyon meghatározó és jó élmény volt. Délutánonként rajzszakkörökbe járt, először Barabás Lászlóhoz, majd Hefter Lászlóhoz és Farsang Sándorhoz. Nyaranta a ménfőcsanaki művésztelepen fejlesztette magát, ahol Dubi Árpád volt a tanára. Egyértelmű volt, hogy az alkotást választja hivatásául, éppen ezért középiskola után a Képzőművészeti Egyetem képgrafika szakán folytatta a tanulmányait.

 

Csermák Zsuzska grafikusművész, a táska megálmodója

Zsuzska azon művészek közé tartozik, akikre nem csak a hazai iskolai évek voltak hatással, lehetősége volt eltölteni egy szemesztert Spanyolországban, Cuencaban, az Universidad de Castilla-La Manchan is. A művész, aki párjául is egy alkotót, Szarka-Fedor Guidót választotta, 2011-ben költözött vissza Győrbe. Mára pedig elmondhatjuk róla, hogy sikeres grafikai munkái mellett, a Miabaro márka megálmodója és három gyermek büszke édesanyja.

 

Ezzel a táskával téged is ringathat az áramlat

 

Zsuzska munkáit átszövi az áramlás. A győri áramlat-élményét egyedi emléktárgyakkal, fiatalos pólókkal, a városra jellemző motívumok modern megformálásával fejezi ki.

 

Te is magadon viselheted az áramlást

 

A mi táskánk is egy olyan darab lett, amelyet ringat az áramlat. A figurák arctalanok, éppen ezzel meghagyva a művész szabadságot a viselőjüknek. Bármelyik alakba beleképzelhetjük magunkat, lehetünk mi a trombitás, a táncos, vagy éppen az alkotó. Természetesen a kishajó sem maradhatott ki a motívumok közül, így összességében a végeredmény egy nagyon játékos, mozgalmas és trendi vászontáska lett, amely praktikus és akárhova visszük magunkkal azt hirdeti, hogy mennyire különleges a győri áramlás.

 

Forrás: 2023gyor.hu

Fotó: Marcali Gábor / Győr2023

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×